Afrodisiac

30- Afrodisiacische planten, kruiden en andere middelen

Het belangrijkste bij een erotisch contact is een verlangende geliefde. Als je samen wilt experimenteren, besteed dan eens aandacht aan je voeding. Er bestaan vele seks-stumilerende planten en kruiden, die ook nog goed zijn voor de algehele gezondheid. Veel seksopwekkers -afrodisiaca- komen voor in de gewone Hollandse keuken. Het zijn planten en kruiden die de werking van zenuwen en klieren stimuleren.

De Franse keuken legt zich het meest toe op afrodisiacische gerechten, terwijl de Engelse daarentegen iedere lust doet vergaan. De Hollandse pot houdt ongeveer het midden tussen deze twee.

Er bestaan talloze recepten en raadgevingen ter verhoging van het erotisch genot. Daar zijn natuurlijk overbekende tips bij, zoals het eten van oesters, zeebanket en halfrauwe paardebiefstukken. Maar er zijn vele, minder bekende liefdesopwekkers, die overal te krijgen zijn.

In 1922 ontdekten Katherine Bishop en Herbert Evans d-alpha tocopherol, de scheikundige naam voor vitamine E. Hun experimenten brachten aan het licht dat vitamine E zowel van mannen als van vrouwen "betere" minnaars maakt. Daarom kreeg het de bijnaam "seksvitamine".

Je kunt alle vitamines in tabletvorm krijgen, maar het beste is een goede voeding, want natuurlijke vitamines worden beter door het lichaam opgenomen dan tabletten. Vitamine E tref je bijvoorbeeld aan in spinazie, bloemkool, ui, peen, witte boon, tomaat, appel, peer, pruim, druif, sinaasappel, citroen, rogge, tarwe, haver, pinda’s, noten en olijfolie, om maar een kleine greep te doen. Het binnenkrijgen van voldoende "seksvitamine" hoeft dus geen enkel probleem te zijn. Wel moeten we bedenken dat vitamines voornamelijk in verse planten aanwezig zijn en dat bestrijdingsmiddelen een nadelige uitwerking hebben. Ook kunstmest vermindert de kwaliteit. Je kunt voor de afrodisiasische keuken dus het best natuurlijk verbouwde produkten gebruiken, want die hebben een sterkere werking.

Veel mensen denken dat biologisch-dynamisch voedsel onzin is, maar talrijke beroepssporters, wielrenners, atleten en krachtsporters eten het omdat ze daardoor beter presteren. Driesterrenrestaurants serveren onbespoten groenten en bd-vlees, omdat die beter smaken. Bij onderzoek is aan het licht gekomen dat het lichaam van de doorsnee-consument zo veel giftige bestrijdingsmiddelen bevat, dat het vlees afgekeurd zou worden voor consumptie !!

Voedsel kan een bron van groot lichamelijk onbehagen zijn. Veel niet-verse etenswaren bevatten giftige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Sommige zijn ongevaarlijk, andere zijn verboden maar worden toch gebruikt. Weer anderen zijn toegelaten ondanks het feit dat ze ongemakken als darmstoornissen kunnen veroorzaken, wat heel vervelend is als je net van plan bent een verrukkelijke liefdesnacht te gaan beleven.

Hier volgt een lijst van schadelijke additieven die in voedsel kunnen zitten en die verplicht vermeld staan op de verpakkingen, alleen weet bijna niemand wat die E-nummers betekenen. Het is heel interessant om de betekenis van zulke nummers op een verpakking eens in dit lijstje op te zoeken.

ZEER GEVAARLIJK: E 102, E 110, E 120, E 123-124, E 127;
VERBODEN: E 103, E 105, E 111, E 121, E 125-126, E 130, E 152, E 181;
VERDACHT: E 104, E 122, E 141, E 150-151, E 153, E 171, E 173, E 180, E 240-241, E 477;
KANKERVERWEKKEND: E 131, E 142, E 210-215, E 217, E 239,
VERNIETIGD VITAMINE b12: E 220y;
MAAG- EN DARMSTOORNISSEN: E 221-224, E 226, E 338-341, E 406, E 450, E 461-463, E 465-466;
HUIDIRRITATIE: E 330-333;
HART- EN VAATAANDOENINGEN: E 250-252, E 320-321.

Er wordt vaak gezegd dat biologisch-dynamisch voedsel voor een kleine beurs te duur is, maar wie geen chips, frisdranken, snoep, fast-food of tussendoortjes consumeert, bespaart veel geld. De financiën hoeven dus geen bezwaar te zijn om afrodisiasisch te eten.

Er zijn vele planten die een bijzonder stimulerende werking hebben op de seksorganen. Artisjok wordt van oudsher geprezen. Artisjokken werden door kooplieden in Parijs verkocht met de kreet; "Artisjok ! Verwarmt het lichaam en de geest ! Verwarmt de edele delen !" Het schijnt dat de wetenschap de afrodisiacische bestanddelen van de artisjok nog niet heeft kunnen analyseren, wat wel het geval is bij de net zo beroemde asperge. Deze bevatten een aantal stoffen die seksopwekkend zijn. Asparagine stimuleert de urinewegen, terwijl aspargiczuur vermoeidheid bestrijdt. Proeven met deze stoffen hebben aangetoond dat chronische uitputting erdoor verdwijnt en de seksuele energie wordt versterkt. Het gaat dus niet alleen om de suggestieve vorm van de asperge...

In tegenstelling tot de asperges zijn bonen wel het hele jaar te krijgen. Sir Richard Burton, de grote kenner van seksuele gebruiken overal ter wereld, begon zijn recept voor een afrodisiacisch dieet met de woorden;

"Eerst en vooral goede wijn, verse groenten en bonen." Bonen bevatten veel fosfor, wat ook zeebanket zo stimulerend maakt. Na een stevige linzensoep riep de Romeinse schrijver Petronius uit; "Mijn erectie is glorieuzer dan ooit !"

Selderij wordt in allerlei handboeken genoemd. Een romige selderijsoep is een goed begin van een erotische maaltijd. Madame de Pompadour serveerde haar koninklijke echtgenoot elde dag selderijsoep, en zij was een expert op het gebied van liefdesmiddelen. Men vermoedt zelfs dat zij hem ongewild vergiftigde door hem steeds sterkere afrodisiaca toe te dienen. De mexicanen houden het op avocado. Deze vrucht, die tegenwoordig ook in Nederland overal te koop is, stond al bij de Azteken in hoog aanzien. Er is een verhaal overgeleverd dat koning Montezuma avocado’s serveerde aan Cortez en zijn moordenaars toen deze het hof van de koning bezochten. Het Azteekse woord ahucatl, waaraan de vrucht zijn naam ontleent, betekent ‘testikel’. Als guacanole, fijngeprakt met wat rauwe ui en een scheutje olijfolie, is het een opwindend gerecht.

De doerian, die voorkomt in een klein deel van Zuidoost-Azië, is een verhaal apart. De vrucht kan zo groot worden als een flinke voetbal en stinkt een uur in de wind. Wie er eenmaal van heeft geproefd, walgt ervan of raakt eraan verslaafd. Het is bekend dat sommige mensen wekenlang bij een boom zitten wachten tot de doerian omlaag valt. "Als de doerian omlaag komt, gaan de rokken omhoog," wordt er gezegd. De werking is zeer sterk. De liefdesdaad duurt niet alleen heel lang, maar is ook heel intensief en eindigt in super-orgasmes.

De vrucht wordt geïmporteerd door sommige Indische toko’s. Sommige verkopen ook doerian-ijs, dat eveneens werkzaam is. De doerian is niet goedkoop, maar het effect is geweldig. Bij ons zijn de bekendste liefdesgroenten knoflook en uien en hun iets mildere varianten prei, sjalot en bieslook. Over knoflook schreef de gynaecoloog Robinson:

"Er is een gewas waarover ik aarzel te schrijven, omdat het zo veracht wordt in ons land. Ik bedoel knoflook. Het staat boven aan mijn ranglijst. Maar velen prefereren misschien impotentie boven een knoflookadem."

Ook vele kruiden hebben een erotiserende werking. Groenten zijn in feite doorgekweekte wilde planten, maar kruiden gebruiken we meestal nog zoals ze in de natuur groeien. Ze zijn dan ook sterker van smaak en werking. Kruidnagels werken stimulerend wanneer je er regelatig een paar uitkauwt. (Een kruidnagel op een zere kies is bovendien een prima kiespijn-pijnstiller.) Het maggi-aroma wordt van lavas gemaakt. Dit kruid is gemakkelijk zelf te kweken. Het werkt zeer opwekkend en de plant staat bekend als een afrosiacum. Het verse kruid kan verwerkt worden in soepen, sauzen en salades. De wortel van lavas kan gekookt en in schijven gesneden als salade geserveerd worden, zoals ook de selderijknol, eveneens een afrodisiacum.

Bekend is de alsem, waaruit de drank absinth wordt bereid, totdat deze verboden werd. Absinth is in grote hoeveelheid gevaarlijk, omdat het tot geestelijk instabiliteit leidt. Menig romantische kunstenaar is in de vorige eeuw aan deze drank ten gronde gegaan, zoals Toulouse Lautrec. Absinth heeft vrijwel onmiddelijk een sterk erotisch effect, zowel op mannen als op vrouwen, maar is nogal verlavend. In Spanje en Portugal is deze drank hier en daar nog te koop, maar wie in ons land de werking van alsem wil proberen, kan thee zetten van het kruid, dat in kruidenwinkels te koop is. Je drint alsemthee nooit per kop, maar neemt eens per uur een theelepel ! Het is bitter, versterkend en prikkelend.

In Italië weet men dat basilicum bij regelmatig gebruik de erectie verstevigt. Er is geen enkele reden om weinig gebruik te maken van dit heerlijke kruid. In gedroogde vorm past het bij vrijwel alle gerechten. Kerrie is een mengsel van hete kruiden, die stimulerend werken. En in sommige delen van Arabië kauwen mannen dagelijks een hele nootmuskaat op, omdat dit de potentie verhoogt. Onderzoek heeft uitgewezen dat nootmuskaat niet alleen een hallucinerende werking heeft (zie aldaar) maar ook de seksualiteit stimuleert. Je mag er niet te veel van gebruiken, hoogstens twee tot drie gram per dag.

Voor vrouwen wordt zoethout aanbevolen. Het bevat hormoonstoffen die de vrouw stimuleren. Munt wordt in landen rondom de Middellandse Zee gewaardeerd vanwege de opwekkende werking voor beide seksen. Je voegt een handvol munt toe aan water dat net van de kook is, om een afrodisiacische drank te verkrijgen.

Onlangs is in Nederland een nieuwe thee op de markt gekomen met de suggestieve naam Pick Big Thee. De fabrikant zegt, "Om zich te weren tegen jonge, potente stamleden, dronken de oudere mannen het extract van de liaan dobrudua." Dit extract is verwerkt in Pick Big Thee. Onderzoek in een Nederlands laboratorium schijnt uitgewezen te hebben dat Pick Big in ieder geval niet schadelijk is voor de gezondheid. Wie het wil proberen kan terecht bij Surinaamse winkels.

Speed is goed voor urenlange seks. Een ander stimulerend middel, pemoline, is hier niet te krijgen, hoewel het veiliger, prettiger en minder verslavend is dan speed. Pemoline werd tijdens de laatste Wereldoorlog ontwikkeld om geallieerde piloten in staat te stellen fit te blijven tijdens de lange bombardementsvluchten. De Duitsers ontwikkelden amfetamine ook voor het front. Het is onduidelijk waarom in illegale laboratoria wel veel speed wordt gemaakt, maar geen pemoline.

In Engeland wordt een medicijn op de markt gebracht, waarin pemoline is verwerkt. Potenan forte bestrijdt impotentie. Ecstasy heeft een bijzonder erotiserende werking, maar is niet direct stimulerend (De vrij recent ontwikkelde MDMA-variant 2CB is dat echter wel ! Siem). Cocaïne leidt, net als speed, eerder tot seksuele krachtexplosies dan tot subtiel liefdesspel. De vroeger zo populaire coca-wijn Vin de Mariani was sterk erotiserend.

Een paar trekjes pure hash of wiet kunnen het genot bij het bedrijven de liefdesdaad intensiveren. Wie het bij legale middelen wil houden, kan ginseng gebruiken. Goedkoper, maar ook heel effectief is de Aziatische Waternavel, Fo-ti-tieng, net als ginseng te koop bij Chinese winkels en reformhuizen.

Wetenschappelijk gezien is een afrodisiasich ontbijt te prefereren boven een diner. Mannen zijn ‘s ochtends het meest potent, terwijl rond acht uur ‘s avonds een dieptepunt wordt bereikt. Koning Henry IV van Frankrijk beweerde dat men zich niet moet wassen na het opstaan, omdat de lichaams- en geslachts-geuren zelf de beste stimulans vormen. Bij een afrodisiacisch ontbijt past natuurlijk ook champagne !

Links

Bestel Afrodisiacische kruiden en supplementen

Social Media

Reacties

Speed

Speed goed voor urenlange sex ? Ik mag al blij zijn als ik m'n penis nog vind nadat ik een paar lijntjes gesnoven heb :D