Ecstacy

05- ECSTASY (XTC, MDMA)

Een ander middel waarmee veel jonge mensen in aanraking komen, is ecstasy, bekend en populair van de house-party’s waar het de favoriete party-drug is. Ecstasy maakt een gebruiker zo zacht als boter. Zelfs de ruigste, agressieve macho wordt er een softy van. In het dagelijks leven dragen wij een onzichtbaar pantser om ons heen waarmee we ons afschermen tegen alles wat ons niet zint. Ecstasy werkt als een oplosmiddel dat dit pantser tijdelijk laat verdwijnen. Je gaat er niet van hallucineren, maar het heeft wel entheogene eigenschappen. Het middel confronteert de gebruiker niet met een andere werkelijkheid, maar kan bijdragen tot het inzicht dat er "meer" is dan het leven van alledag. Er zijn argeloze gebruikers die dankzij ecstasy voor het eerst ontdekken dat ook zij gevoelens van liefde en verbroedering kennen die zo diep waren weggestopt dat ze vergeten waren.

Kort nadat je het middel - meestal in de vorm van een pil, soms als een poeder - hebt ingenomen, ga je je prettig en "zacht" voelen. Agressie en andere spanningen verdwijnen. Er ontstaan gevoelens van liefde voor alles en iedereen en je wordt je bewust van de schoonheid van muziek, de natuur of een geliefde.

Een trip duurt ongeveer vier uur. Dan neemt de werking snel af. Een gebruiker onder invloed van ecstasy heeft geen behoefte aan alcoholische dranken. Daarom kunnen er op houseparty’s duizenden mensen bij elkaar zijn zonder dat er vervelende dingen gebeuren. Zij bezatten zich niet, integendeel, ze verbroederen zich op hun gemeenschappelijke trip. Veel mensen die normaal wel tabak roken, hebben daar als ze onder invloed van ecstasy zijn geen behoefte aan en hebben er zelfs een afkeer van. Het is zinloos per keer meer dan een dosis van het middel te slikken, want de hoeveelheid positieve energie die in de gebruiker wordt losgemaakt kan toch niet groter worden. Meer ecstasy geeft niet meer gevoel. Als het middel gedurende een lange periode wordt gebruikt, bijvoorbeeld iedere dag, zal de intensiteit van de ervaring snel afnemen. Een manier om de trip intenser te beleven en te verlengen is af en toe iets lichts en lekkers te eten. Vooral chocolade heeft een stimulerende werking. Vaak heb je ook in de dagen erna de behoefte om chocolade te eten.

Ecstasy helpt om te praten over dingen waar we gewoonlijk moeilijk over spreken. Het is dan ook lange tijd in de Verenigde Staten in de psychiatrie gebruikt om patiënten zich te laten ontspannen en sneller aan het praten te krijgen. De Amerikaanse psychiaters maakten er zo min mogelijk ophef over omdat ze bang waren dat ze er geen gebruik meer van mochten maken, zodra het op de lijst van verboden middelen was geplaatst. En zo is het ook gegaan. Via de psychiatrie kwam het middel terecht bij de volgelingen van Rajneesh, de Indiase goeroe die tegenwoordig Osho wordt genoemd. Sanyassins in Californie kwamen ermee in contact en gingen het gebruiken op hun bijeenkomsten. Vanuit Amerika werd het -ecstasy was toen nog niet verboden-overgevlogen naar het hoofdkwartier van de beweging in Poona in India. Via Poona belandde het in Goa, dat door veel sayassins bezocht werd. Daar werd het voor het eerst als partydrug gebruikt op de nachtelijke beachparty’s. Veel van de internationale reizigers die Goa bezochten, kwamen ook op Ibiza, waar ze ‘s zomers in oude boerderijen in het binnenland bivakkeerden. Ze kwam ecstasy op Ibiza terecht. Daar werd het, volgens Arno Adelaars, schrijver van het boekje Ecstasy (In de Knipscheer, Amsterdam 1991) in de zomer van 1986 voor eerst door het vakantiepubliek op openluchtparty’s gebruikt.

Vandaar ging het naar Londen waar een nieuwe, uit de Verenigde Staten overgewaaide, "psychedelische" computermuziekcultus opkwam, acid-house, dat later house werd. Al op de eerste acid-house-party’s werd op ecstasy gedanst. De Britse overheid probeerde het nieuwe verschijnsel hardhandig de kop in te drukken, wat er uiteraard toe leidde dat het grote aandacht in demedia kreeg en zich razendsnel verspreidde, onder andere naar Belgie en Nederland. Tegelijkertijd werd ecstasy populair op homofeesten en bij de bezoekers van exclusieve disco’s. Tegenwoordig zijn er veel jongeren die wel eens een nachtje op ecstasy hebben gedanst. Lange tijd was het middel in Nederland niet verboden, maar sinds 22 november 1988 is dat wel het geval, met als gevolg dat de fabricage en de handel in handen zijn geraakt van de onderwereld. Gemiddeld kost een pil F 30,- (update 2009: +/- 3-5 euro)

Er kan goed aan verdient worden, dus wordt er ook flink mee geknoeid. Ecstasy wordt vaak vermengd met amfetamine. Ook wordt er soms LSD aan toegevoegd. (*noot 2009: dit is onjuist, slechts een zeer klein percentage van alle geteste pillen bevat amfetamine. LSD wordt vrijwel nooit aangetroffen in XTC pillen.) Door de slechte kwaliteit kan bij gebruikers angst, paranoia en agressie ontstaan. Gelukkig is er in Amsterdam de mogelijkheid om bij het Adviesburo Drugs ecstasypillen, evenals LSD, op hun zuiverheid te laten testen. Iemand die bijvoorbeeld voor een groepje vrienden pillen wil inslaan, kan daar eerst een pil laten onderzoeken voor hij tot aanschaf van een grotere hoeveelheid overgaat (Adviesburo Drugs, Entrepotdok 32A, 1018 AD Amsterdam, 020-6237943). Het Adviesburo Drugs is ook aanwezig op de grote houseparty’s, waar de housers de middelen kunnen laten keuren. Er zijn house-organisatoren die een evenement alleen laten doorgaan als het consultatieteam van het Adviesburo Drugs aanwezig is. (*noot: inmiddels is het testen op feesten niet meer toegestaan.)

Ecstasy is verboden, omdat men nu eenmaal alles wat bewustzijnverruimend zou kunnen werken, verboden heeft, maar het is niet verslavend en het is niet gevaarlijk, behalve voor leverpatienten. Er zijn enkele gevallen bekend van mensen die overgevoelig bleken te zijn voor ecstasy en een acute leververgiftiging kregen. Wie ooit Hepatitus A of B of andere leverproblemen heeft gehad moet geen risico nemen en ecstasygebruik vermijden. Zelfs een keer schijnt dan fataal te kunnen zijn. Maar gewoonlijk treden er pas bij inname van grote hoeveelheden onaangename reacties op. Wie het middel incidenteel en onder goede omstandigheden gebruikt, kan zich na afloop zelfs beter voelen omdat lichaam en geest lekker ontspannen zijn geweest. Er zijn gevallen bekend waarin een opkomende verkoudheid verdwenen was na ecstasy-gebruik.

Onder de roesmiddelen is het vrij onschuldig en ongevaarlijk spul. Je kunt er urenlang op dansen zonder moe te worden, als je maar zorgt dat je er veel water, sap of thee bij drinkt, want ook de nieren doen overwerk.

In de jaren zeventig werd ecstasy gebruikt om te communiceren en gezamenlijk te mediteren op spirituele bijeenkomsten bij kaarslicht, zachte muziek en wierook. Er werd kruidenthee bij gedronken en er werden zoete, sappige vruchten opgediend. Ecstasy is dan ook een uitstekend middel om met jezelf in contact te komen. De beste plaats om dat te doen is thuis, of in een omgeving waar je je veilig voelt. Telefoon eruit, je moet niet gestoord kunnen worden, geen tv, goede muziek klaarleggen, evenals lekkernijen en vruchten, (koude) thee, vers vruchtensap, water en eventueel wierook. Ecstasy werkt het best als de gebruiker vier of vijf uur van tevoren niet meer eet. Neem voor de trip een douche of een bad. Ecstasy werkt heel sterk als je het ‘s ochtends na het ontwaken inneemt.

Het is geen sekspil, maar het stimuleert gevoelens van liefde en tederheid. Onder invloed van ecstasy kan het een heel bijzondere ervaring zijn om je geliefde aan te raken of te strelen. Ecstasy kan ook gebruikt worden om in een groep te communiceren. Het is dan raadzaam de sessie in een kring te beginnen, eventueel op de grond. Zorg ervoor dat iedereen zo comfortabel mogelijk zit. De muziek moet van tevoren heel bewust worden uitgekozen; vaak is er tijdens zo’n gezamenlijke sessie een tijdlang behoefte aan stilte. Naarmate de muren die de gebruikers om zich hebben opgetrokken oplossen, zullen de gesprekken een hogere vlucht nemen. Op den duur ontstaan er onderlinge contacten en wordt de kring verbroken. Het is goed om tegen het einde van de sessie in een kring weer af te sluiten.

Houd er rekening mee dat het zeven tot negen dagen duurt voor lichaam en geest weer op hun plaats zijn. Maak in die tijd geen belangrijke, zakelijke afspraken, want je bent kwetsbaar. Ecstasy en de andere entheogenen werken op het "energetisch schild" dat zich moet herstellen. Pas als je weer lekker in je vel steekt, is alles in orde. Tijdens de ecstasy-trip wordt in de hersenen phenylalamine afgebroken en raakt de aanmaak van de neurotransmitter dopamine verstoord. Dit kan resulteren in een downer na afloop en slapeloosheid.

Een psychonautisch advies: neem een paar dagen voor de trip en een paar dagen daarna middelen als de smartdrug Fast Blast of DLPA 375 in (verkrijgbaar in reform-, vitamine- en smartdrugwinkels). Een ander goed middel is L-Triptofaan, een aminozuur ter verhoging van de stress-beheersing. Verder: goed eten, veel beweging en vitamines.

Wie ecstasy wil gebruiken om te communiceren of te mediteren zou het gebruik moeten beperken tot niet meer dan vier keer per jaar. Dan is de entheogene werking het sterkst. Piekervaringen zijn de momenten waarin we ons op onze toppen voelen. Wie goed voorbereid samen met een geliefde of met vrienden ecstasy gebruikt, maakt grote kan op zo’n piekervaring. Enige dagen, misschien zelfs wekenlang, zal zo’n ervaring de gebruiker blijven voeden, tot de herinnering eraan begint te verbleken. Dan komt onvermijdelijk het verlangen om hetzelfde opnieuw mee te maken. Maar omdat er nu een verwachting is, zal de tweede keer nooit de eerste ervaring evenaren. Wie toch probeert die oorspronkelijke piekervaring terug te vinden zal heus wel een mooie trip hebben, maar minder dan de vorige, omdat het niet meer de eerste keer is.

Wie kan wachten tot de herinnering, de verwachting en het verlangen naar een piekervaring met ecstasy zijn weggesleten, is klaar voor een nieuwe "eerste keer". Er zijn mensen die aan een zo’n ervaring in hun leven genoeg hebben, anderen gebruiken ecstasy een paar keer per jaar. Wie soberheid kan betrachten, kan er een heel leven mee doorgaan - wat wel zo interessant is.

Links

Unity over XTC
XTC Startkabel
Laat je drugs testen!

Social Media

Reacties

Ik gebruik nu sinds 4 maanden

Ik gebruik nu sinds 4 maanden xtc, ongeveer 2x in de maand op feesten/tijdens uitgaan... Maar ik heb het gevoel dat het effect wel minder word. Gebruik altijd maar 1 pilletje, en ben niet van plan dit aantal te verhogen. Hoe veel weken moet je ongeveer tussen elk pilletje laten om hem gewoon optimaal te blijven voelen? Wat doen jullie?

@g&d Ik heb zelf het 2x

@g&d

Ik heb zelf het 2x gebruikt, maar ik ken iemand die ervaren er mee is en er wel redelijk wat over weet en hebt van hem vernomen dat je hier sowieso 3 of misschien wel 4 maanden moet tussen zitten. En dan krijg je ook ongeveer weer hetzelfde als 't gevoel van de 1e keer. Je lichaam moet ook weer dat 'verliefdheidsgevoel' opnieuw herstellen enz. Ik heb het nu 2x gedaan en ga het binnenkort weer doen en ik heb hier telkens minimaal 3 maanden tussen laten zitten en allebei super goed bevallen.

Bovendien is denk ik zo vaak xtc gebruiken ook niet goed voor je denk ik, maar dat is je eigen keuze.

Nouja, wat is slecht denk ik

Nouja, wat is slecht denk ik dan altijd. Ik ben altijd wel een stevige drinker met uitgaan dus dan zie ik xtc als vervanger voor drank, en dan denk ik dat één xtc pil niet eens zoveel slechter zal zijn dan een avondje stevig doodrinken. Dat is in ieder geval te merken aan de kater de volgende dag(en), die heb ik van xtc niet of nauwelijks. Het scheelt me ook een aardig zakcentje door af te wisselen tussen een pil en een avondje drinken, omdat al die glazen alcohol behoorlijk wat meer kosten dan een pil en een watertje. Maarja in ieder geval bedankt voor je reactie, ben bezig op het moment 3 maanden niks te gebruiken dan eens kijken of het verschil te merken valt.

het is maar een pilletje

Ik heb in de jeugd van een profclub gevoetbald, cum laude geslaagd op gymnasium en zonder opleiding me op weten te werken tot hulp chefkok in een middelgroot restaurant.

10 pilletjes heb ik genomen in mijn leven in de volgende volgorde: de eerste, 6 maanden later de 2e, 1 week later nummer 3 en 4, een maand later nummer 5, 2 weken later nummer 6 en 7, een dag later nummer 8 (verrekte koninginnennacht en dag :P), een maand later nummer 9 en 3 maanden later mijn nummer 10.

In college 2 dagen na nummer 10 viel het mij op dat ik een ruis voor mijn ogen had die ik tot op de dag van vandaag heb, genaamd hppd. Alsof je het visuele beeld hebt dat je hebt onder invloed van xtc zonder (jammer genoeg) de bijkomende euforische en empatische gevoelens.

Mijn omgeving valt het niet op maar als ik in de spiegel kijk lijkt het net alsof ik een aantal keer goed op mijn hoofd ben geslagen, die blik heb ik in mijn ogen. Die eens zo heldere blik met bijkomend olifantengeheugen is vervangen door een zeef een ik heb momenteel de concentratie van een adhd patient. Ik was altijd een erg sociale jongen die het met iedereen kon vinden maar nu ben ik een binnenvetter geworden, vaak verzonken in eigen gedachten of nog erger, in mezelf gekeerd zonder uberhaupt te denken. Gewoon doen en bezig zijn zonder een gedachte in mijn hoofd.

Ondanks dat ik sinds die laatste keer geen drugs meer heb gebruikt is er geen teken van enige verbetering. Tot mijn 10e pilletje heb ik denk ik nooit echt over de gevolgen nagedacht want we weten allemaal als je een aantal keer hebt gebruikt, 'het is maar een pilletje', wat kan het nou precies voor kwaad?

Ik heb mijn potentiele prachtige toekomst vergooit en ik zal nog wel een redelijke baan vinden, een vrouw en hopelijk huisje boompje beesje maar die 8 doldwaze avondjes hebben veel in mijn hoofd kapot gemaakt, en daar ben ik me maar al te goed bewust van. Iedere keer dat ik moeite heb iets te begrijpen, me te concentreren of wat voor bezigheid dan ook denk ik, van natura had ik dit wel gelijk gekunnen, gesnapt of begrepen en dat is een klote gevoel.

Met dit gevoel heb ik een hele tijd in mijn maag gelopen maar ik probeer dat van me af te zetten oa door middel van dit bericht zodat ik weer kan gaan genieten van het leven en blij ben met de dingen die ik nog wel kan. Doe ermee wat je wil, vraag bij jezelf af of dat pilletje het waard is, maar als je soortgelijke problemen ontwikkeld nadat je dit hebt gelezen, zeg dan dan niet dat je niet gewaarschuwd bent..

@g&d Hee, had vorige x al je

@g&d

Hee, had vorige x al je bericht gezien maar was toen zelf nog aardig vaag (&stoned), dag ervoor mdma gedaan, om te reageren en daarna vergeten.

Maar dat klopt, avondje drinken is net zo erg ongeveer! Dus je hebt wel gelijk maar hebt al veel verhalen gehoord dat je echt kapot aan gaat psyschisch als je het zo vaak doet. En bovendien gaat de feeling weg en is het niet meer zo leuk.
Maar oké laat me weten hoe het was na die 3 maanden pauze.
Ik zelf heb trouwens MDMA gedaan en dat was ook super met vrienden bij iemand thuis en lichten. Maar 1 tip, een vriend van mij heeft een soort van epelepsie aanval gehad en ook een geheugenverlies eerder op die avond door de stroboscopen dus vermijd dat. Maar denk dat ie lichtgevoelig was ik vond het super vet dus ligt er aan per persoon.

Wow zoiets heb ik nog nooit

Wow zoiets heb ik nog nooit gelezen, maar wat ik me dan afvraag hoelang is dat '10de pilletje' geleden. Klinkt wel heftig maar weet niet of het totaal daar aan ligt en of er andere factoren spelen. Misschien andere drugs gebruikt of iets anders gebeurd? Maar jij bent er volgens mij van overtuigd dat het aan de MDMA heeft gelegen, maar heb je hier nooit onderzoek naar gedaan, naar een dokter of iets geweest. Want zoals jij het beschrijft klinkt het niet echt goed?

Deze week heb ik voor het

Deze week heb ik voor het eerst weer pilletje gebruikt (na +- 3 maanden) en dat was gelijk ook het dak eraf. Samen met een paar vrienden zijn we voor het eerst naar een echt technofeest gegaan, en dat was heel heftig allemaal. Zal ook wel aan de tot dan toe voor mij onbekende setting van zo'n feest geweest zijn maar het gevoel van de pil was in ieder geval weer helemaal terug. Het was het wachten echt waard dus het is iig wel verstandiger om er een tijd tussen te laten zitten ;)

Pillen

Nou dat van niet hallucineren is echt niet waar zeg. Tijd geleden had ik twee blauwe kersjes, nou het grind op de weg rolde mij achterna, alsof het kleine insectjes waren die de weg over staken=D

Ik heb zelf ook last gekregen

Ik heb zelf ook last gekregen van een slecht geheugen, maar het is zich al aan het herstellen. 6 pillen heb ik gedaan en 1 keer mdma poeder. Wel had ik zoveel gebruikt iedere keer dat ik aan het einde begon te hallucineren.

Ik heb ook wel een lichte vorm van HPPD. Af en toe heb ik namelijk last van lichtflitsen en bewegend beeld. De lichtflitsen zijn vooral veroorzaakt door mdma (komen vaker voor bij mdma gebruikers), omdat mdma ook een invloed heeft op het zichtgedeelte van de hersens, de thalamus geloof ik. Er zijn ook nog andere klachten dat ik gestopt ben met mdma, waaronder tijdelijke pijn in de rug, omdat het ruggenmerg ook tijdelijk wordt aangetast. Bovendien had ik ook bijna een slaapverlamming 2 dagen erna. Slaapverlamming komt ook vrij veel voor bij hevige gebruikers of mensen die er gevoeliger voor zijn, bij minder gebruik. Als je overgaat naar REM-slaap wordt de controle over je spieren uitgezet en ben je als het ware verlamt. Na mdma-gebruik kan dit eerder gebeuren dan dat je je bewustzijn verliest, dus merk je dat je verlamt bent. Dit gaat meestal gepaart met sterke auditieve en visuele hallucinaties, die zeer angstaanjagend kunnen zijn. Bij mij was de verlamming nauwelijks merkbaar, omdat het zo snel ging.

In het begin was ik ook bang dat ik mijn toekomst vergooit had (studeer een beta studie op de universiteit) ,maar nu ben ik weer op het oude niveau bezig na 2 maanden later. Symptonen van ADHD (slechte concentratie) komen door de uitputting van dopamine, wat ook veroorzaakt wordt door mdma. Je kan ook proberen een supplement te slikken, namelijk l-tyrosine, wordt omgezet in dopamine. Om het geheugen beter te krijgen kun je 5-HTP slikken of l-tryptofaan. Dat wordt omgezet in serotonine, een stof die ook van belang is voor je geheugen. Vooral je hersenreserves zijn uitgeput, dus is het gewoon zaak deze aan te vullen, door goed te eten, daardoor kun je het meeste leed voorkomen. Maar je moet je vooral niet te veel druk maken dat je dingen gesloopt hebt, want dan vergooi je juist je toekomst. Niet eraan toegeven.

ik zat gister met een groepje

ik zat gister met een groepje en ik had een pil plus pittig wat speed op, toen zag ik een kerk in de brand staan ( dat was niet het geval)
en ik hoorde alle stemmen op een techno manier
toen ik later die nacht naar huis ging hoorde ik de hele groep door praten tsrwijl ik wakker in me bed lag.

halucineren ken best met xtc :) zkr met wiet of hasj erna.

xtc

Schrijvers van het boek 'uit je bol' en alle mensen die een reactie plaatsten, ik wil jullie hartelijk danken voor het delen van tips en ervaringen over drugs. Door jullie bijdrage weten mensen die van plan zijn drugs te gaan gebruiken of mensen die het al gebruikte, hoe ze dit veilig kunnen doen en negatieve bijwerkingen en ervaringen kunnen uitsluiten. Al heeft drugsgebruik een negatief imago, veel mensen die wel durven te experimenteren weten wat een bijzondere bijdrage en verrijking het kan geven aan het leven. In een land waar alles zo gecontroleerd en gestandaardiseerd is vind ik het juist fantastisch om af en toe eens lekker uit mijn dak te gaan en dichter bij mezelf te komen. Dit is een goeie afwisseling van het vaak zo eentonige leven en afwisseling is voor mij, en ik denk voor vele anderen, erg belangrijk.

Ik wil ook graag wat over mezelf vertellen in de hoop dat dit voor andere mensen van belang is. Als je iets nieuws probeert, dan is het fijn om te weten wat je ongeveer kunt verwachten en hoe je dingen zo goed mogelijk kunt laten verlopen. Ik was van kinds af aan altijd fel tegen roken en drugs. Toen ik 18 jaar was heb ik mijn eerste joint gerookt, niet omdat je wiet en hasj pas mag roken als je 18 bent, maar gewoon omdat het toen op mijn pad gekomen is. Dat is nu 7 jaar geleden. Ik had toen nog nooit gerookt, maar door goeie begeleiding van mijn beste maat waarvan dit niet zijn eerste keer was, is mijn eerste ervaring zeer positief. Vanaf dat moment tot op heden ben ik nooit opgehouden met experimenteren.

Zo'n 4 jaar geleden heb ik mijn eerste pil genomen, er ging een wereld voor me open. Ik heb het geluk gehad dat ik dit soort avonden heb doorgebracht met mensen die ervaring hadden en er voor wilde zorgen dat iedereen verstandig gebruikte en een plezierige trip had. Dit is dan ook zeker gelukt! In tegenstelling tot wiet en hasj heb ik met xtc nog nooit een slechte trip gehad. Ik noem de drug xtc, maar hiermee bedoel ik alle verschillende soorten pillen die ik gebruikt heb. Deze bevatte soms alleen mdma, een combinatie van amfetamine en mdma en een enkele keer 2-CB. Alhoewel de werking van deze pillen kan verschillen was toch iedere pil bijzonder en uniek, en horen deze gewoon op mijn lijst van 'pillen'. Ik heb ook twee keer paddo's en één keer lsd gebruikt, ik heb geleerd dat dit absoluut NIET mijn soort drugs is en het is dan ook niet voor herhaling vatbaar.

Ik heb in verschillende omgevingen pillen gebruikt en terwijl ik altijd genoten heb van de trip, heb ik wel een sterke voorkeur voor 'waar' ik gebruik, 'hoe' en met 'wie'. Ik geniet het meest als ik thuis ben bij/met goeie vrienden, muziek kan luisteren die past bij de trip en de vrijheid heb om te gaan en te staan waar ik wil (ik vind het vaak prettig om één of twee keer naar buiten te gaan om te lopen, rennen of zelfs(!) klimmen). Het is bijzonder aan te raden om met verstand te gebruiken, dit zorgt er voor dat de trip goed verloopt, dat je je de dag erna goed voelt en je negatieve bijwerkingen zo veel mogelijk kunt uitsluiten.

Als het je eerste keer is, zorg er dan voor dat je je prettig voelt in je omgeving, je niet gaat combineren met verschillende soorten drugs en je voldoende kauwgom(!!), drankjes als sap, water, thee of sportdrankjes in huis hebt. Toen ik mijn eerste pil nam bevond ik me in zo'n soort omgeving en ik ben de mensen dankbaar die dit mogelijk gemaakt hebben. Zorg dat je de volgende dag geen verplichtingen hebt en dat je goed kunt uitrusten. Het kan zijn dat je geen honger hebt (zeker als er amfetamine in je pil zit), maar eet goed om je reserves weer aan te vullen. Meer info hierover vind je op deze website zelf. Zorg goed voor jezelf en je voelt je snel weer helemaal de oude, of zelfs beter! Als ik xtc gebruik heb ik de perioden daarna vaak de meest fantastische ideeën en wil ik langdurige problemen direct oplossen. Mensen zien vaak alleen de slechte kant van deze drugs; ik vind het wel zo eerlijk om te vertellen dat het ook goed kan gaan en dat de risico's op schade minimaal zijn.

Ik zou graag vertellen over al mijn ervaringen, maar dan loop ik het risico dat sommigen van jullie aftaaien door de enorme hoeveelheid tekst die dit met zich meebrengt. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor het beleven van een trip, iedereen is verschillend. Een vriend van me wilde niet thuis gebruiken maar alleen op feestjes met veel mensen om zich heen, het gaat er om dat hij zich prettig voelt en zo zie je maar, voor ieder wat wils. Laat me weten wat jullie ervaringen zijn met xtc/mdma, zo leren we van elkaar en kunnen we dingen beleven waar we zelf niet op zouden zijn gekomen.

Geniet en gebruik met mate(n).

zo zeker wel.... ik was

zo zeker wel....
ik was laatst op een feestje en toen had ik ook een pilletje op
maar we wilde doorgaan dus gingen we opstap vante voren
nog geblowd en daar stonde we dan ook nog eens met een glas wijn.
gelukkig had me vriendin het zelfde als mij...
alle lichte werde grooter en feller aan de ene oor hoorde
we muziek en de ander alleen maar gepraat van de mensen.
voor ons gevoel dachte we dat we op de loveboat zaten supper
vaag maar het was wel leuk voor 1x.
verders zal ik XTC nooit meer combineren voordat je een badtrip krijgt.

die ik pas gelede ook heb gehad toen ik alleen blowde d8 dat ik dood ging
heb gekots en een uur op de ijskoude nate grond gelegen.
lang leven de drugs.

je moet er gewoon verstandig mee omgaan en indd niet teveel,
dan komt het allemaal goed.

xtc

Voor wie deze drug vaker dan maandelijks gaat gebruiken,
Bereid je maar vast voor op stemmingswisselingen, een depressief gevoel, een opgejaagd gevoel en een soort leegte. Die leegte samen met het goede gevoel dat je er van krijgt maken XTC heel verslavend. Je serotonine gehalte wordt opgebruikt, waardoor je jezelf de volgende dag leeg van binnen kan voelen. Dat willen mensen vaak compenseren door weer te gaan gebruiken. Doe dit niet, laat je lichaam dit zelf doen en probeer veel vitamine binnen te krijgen. Gebruik nooit meer dan 3 pillen.
Het beste is als je de pillen laat testen bij een TC.
Vaak zitten er ook stoffen in zoals MDEA of MDA, deze stoffen wil je niet in een te grote hoeveelheid binnen krijgen!

Ik had 3/4 maanden geleden

Ik had 3/4 maanden geleden pure mdma gedaan samen met mijn vriendin en nog wat vrienden en ik moet zeggen wat een vet spul! Het was voor mij de eerste keer en het beviel me echt heel goed. Ik vondt mensen zo intresant hele liefdes verklaringen gegeven aan men vriendin echt super. Hier op de site staat dat je niet echt behoefte hebt om te roken maar ik juist wel ik had echt veel gerookt en blowen was ook zo lekker! Ik had voor dat ik de mdma had gepakt geblowt want een maat van me die er ervaring mee had die zei als je blowt kom je er lekker in. Ik had ook van te voren een pil gepakt voor je vitamines zo dat ik me de dag er na niet slecht voelde. De dag er na had ik geen kater niks terwijl ik best veel mensen hoor zeggen dat je er snel een kater van krijgt maar ik had hele maal niks (ik was wel blij haha) maar ik vondt het ook fijn om naar buiten te gaan de dag er na ik had een flink stuk gelopen met de hond en ik moest peuken hebben dus ging ik met de scooter flink rond rijden dat was echt heel fijn. Ik vindt zo alles waar te veel voor staat is nooit goed! En zo ie zo hard drugs blijft hard drugs. Ik vindt het echt een fijne site/boek dan weet je wat je moet doen en of het gevaarlijk is of niet hele maal top (y)!

Afgelopen oud en nieuw mijn

Afgelopen oud en nieuw mijn eerste keer XTC.

De afgelopen 7 jaar heb ik erg veel wiet en hasj gerookt. 2 keer met een pauze van een half jaar en een paar keer per jaar een pauze van 2 weken waardoor ik mezelf vertrouw op het niet afhankelijk zijn. Ik dacht altijd dat harddrugs niets voor mij waren, tot nu.

Ik wist dat vrienden xtc hadden geregeld en we waren met een groep mensen bij mij thuis oud en nieuw vieren. Met zn vieren (van de 10) gingen we aan de xtc. De overige drie hadden er veel ervaring mee en hebben me er van te voren op voor kunnen bereiden. Ze vertelde me dat het kon dat ik van zelf even een rustig plekje op ging zoeken, wat ook gebeurde. Ik voelde me ineens wat gek (ik had wel wat bier en joints op)
Ik ging achter mn pc zitten muziek luisteren en droomde weg. Toen kwam er iemand binnen (die had geen xtc op en wist dat niet van mij) die zei: nou gezellig zeg in je eentje achter de pc! Ik dacht meteen niet chill, wandelde naar een andere kamer wist dat de pil aan het in kicken was en ging liggen en ging out.
Toen ik mezelf heel rustig en diep hoorde ademhalen deed ik mijn ogen weer open. Er was een klein lampje aan en het licht was heel lieflijk en geblokt toen voelde ik me weer weg zakken en dacht evenshit dit hou ik niet vol een paar uur. Toen kwam een van mijn vrienden met ervaring binnen en ging naast me zitten. Hij begon heel rustig tegen me te praten. Dat was zo fijn! Gewoon relaxt, niet druk doen en rustig praten. Hij zorgde voor een glas cola en toen voelde ik me opeens wakker. Ik ging zitten en kon gaan staan. Hij moest me even overhalen om de rest op te zoeken en liep voor me uit en vertelde tegen de andere mensen wat er aan de hand was, dat er niets geks aan was, dat ze alleen een beetje rustig moesten doen. Toen kon ik heel makkelijk aan iedereen wennen, want dat was voor mij wel even nodig! het was toen net voor 12 en we gingen het dak op om al het vuurwerk te bekijken. Vanaf dat moment heb ik alleen maar intens van alles en iedereen kunnen genieten. Ik heb regelmatig water en cola gedronken wat ontzettend lekker was. Ook het roken van sigaretten was heerlijk (normaal rook ik alleen shag maar in mn trip wilde ik alleen sigaretten!)
Na een paar uur werd alles minder en was ik weer klaar om een jointje op te steken, dit verlengde naar mijn idee het effect.
De volgende dag kon ik met een joint ook weer het gevoel lichtelijk terug halen. 2 dagen later zonder problemen weer prima aan mijn werk begonnen met veel positieve gedachten aan de extase.

In mijn geval ben ik ontzettend blij dat er ervaren vrienden bij waren die me een beetje in de gaten hebben gehouden anders had ik de jaar wisseling misschien in mn eentje op die bank door gebracht... je weet het niet.

Na het lezen van wat minder prettige ervaringen heb ik besloten om er zeker 2 maanden tussen te laten voor een volgende keer. Ik wil het zeker dan weer thuis doen met bekende ''relaxte'' mensen en mischien de derde keer bij het uitgaan. Ik heb ook de tip gekregen om bij het uitgaan maar en halve pil te nemen en een uurtje na de kick pas de andere helft omdat je dan het effect iets meer onder controle zou hebben. Ik zal het zien!

pauze tussen gebruik

Na het lezen van dit artikel ben ik tot de conclusie gekomen dat het wel een tikkeltje gedateerd is. Het is zeer onverstandig om niet te eten voor xtc-gebruik en dat je na een week weer ''good to go'' bent klopt ook niet helemaal. In principe is je seretonine weer bijgevuld na een week maar de seretonine receptoren hebben een klap gekregen, om die receptoren te laten herstellen is het aan te raden om zeker 6-8 weken tussen gebruik te wachten. Het lijkt veel maar het is het uiteindelijk waard want de schade die zich ophoopt aan je receptoren wordt niet hersteld en het is toch een belangrijk deel van je brein. Ook zal je ''de magie'' weer optimaal voelen als je na zo'n pauze weer gebruikt.

Gebruik voorzichtig!

Dit is dus de reden waarom

Dit is dus de reden waarom drugs een slechte naam krijgen. x is geen alcohol. Het feit dat het illegaal is en onder 'harddrugs' valt, zou je er om zijn MINST toe moeten aanzetten om het eens een keertje te googlen voor je eraan begint.

Dan was je er gauw genoeg achter gekomen dat de meesten het erover eens zijn dat je 6-8 weken pauze moet houden tussen elke keer. Als ik dan lees dat je het voor elkaar krijgt om binnen twee DAGEN twee keer te gebruiken...

Het heeft wel degelijk effect op je lichaam. Mijn beste vriend heeft enkele maanden lang om de 2-4 weken gebruikt, en het effect was helemaal weg: hij voelde geen euforie, alleen een complete wazigheid. Terwijl ik en de anderen, die het gewoon normaal gebruiken met pauzes ertussen, nergens last van hebben.

Wil je met grote-mensen-drugs spelen? Leer dan je verantwoordelijkheid te nemen. Dit is ook de reden dat ik legalisering geen goed idee vind. Voor je 't weet krijg je hordes van die 15-jarige comazuipidioten die denken, laat ik eens wat anders proberen.

X is een apart goedje, natuurlijk is het niet goed voor je lichaam. Maar dat zijn alcohol, gefrituurd voedsel, laat naar bed gaan in het weekend, niet sporten en cola drinken ook niet. Er zijn maar weinig dingen in het leven die echt goed voor je zijn. Maar dat wil niet zeggen dat je nooit x mag gebruiken. Als je het verstandig en met mate gebruikt, weegt de fantastische ervaring zeker weten op tegen de eventuele nadelen.

Xtc

Ik heb een blijvende tolerantie opgebouwd. Zelfs na 4 maanden onthouden geen euforische effecten. Iemand hier ervaring mee? Zo ja, is de euforie ooit nog teruggekomen?

Voorbereiding

Laatst op een festival 3 dagen slecht gegeten en dan mdma achter de kiezen. Nooit meer, want had een flinke kater nadien. Heb dit normaliter nooit met mdma maar omdat ik zo slecht had gegeten wel. Van te voren (en na) goed eten, en voor tijdens en na voldoende vocht is erg belangrijk heb ik ondervonden. Voor de rest prima spul, maar gewoon niet te vaak gebruiken. En volgens mij kun je er inderdaad geheugenproblemen van krijgen. Bij teveel gebruik neem ik dan aan.

Groet