Lachgas N2O

20- Lachgas, N2O

"High op lachgas; ik ben hier eerder geweest De vreemde trilling van hetzelfde oude universum"
(Allan Ginsberg)

Lachgas behoort, net als sommige andere voor highs gebruikte middelen, tot de anestetica, dat wil zeggen stoffen die gebruikt worden om patiënten tijdens operaties te verdoven. Lachgas is de minst schadelijke en ongevaarlijkste manier om een entheogene ervaring te hebben. William James, een beroemd psychiater die in de vorige eeuw op allerlei manieren "de religieuze ervaring" onderzocht, schreef over lachgas; "Bij mij, net als bij alle anderen met wie ik heb gesproken, is de kern van de ervaring het enorm opwindende gevoel van een intense, metafysische verlichting. De waarheid opent zich in steeds diepere lagen met een bijna oogverblindende overtuigingskracht."

Inderdaad: lachgas is een pijlsnelle "shortcut" naar een andere dimensie ! Het gas werd al in 1776 ontdekt, maar het duurde nog twintig jaar voordat sir Humprey Davy ermee ging experimenteren. Hij was medewerker van het Pneumatic Institute in Bristol, waar men het therapeutisch gebruik van gassen onderzocht. Al snel werd lachgas populair in Engelse artitieke kringen. Niet alleen de dichter Samuel Coleridge genoot ervan, ook de porseleinmaker Josiah Wedgwood en de uitvinder James Watt waren enthousiaste gebruikers. In de loop van de negentiende eeuw werd lachgas een attractie op de kermis. Giechelende toeschouwers keken toe hoe anderen in een roes kwamen van het gas, of omvielen en buiten westen raakten. Deze vorm van vermaak verdween weer, maar het gebruik bij kleine operaties in ziekenhuizen en bij tandartsen werd zeer algemeen. Veel mensen herinneren zich nog het lachgasmaskertje. Deze vorm van verdoving is langzamerhand verdrongen voor andere, minder euforische methoden. Tegenwoordig zou lachgas dan ook nauwelijks meer te krijgen zijn, als het niet in de voedingsindustrie gebruikt werd.

Hoewel de naam lachgas doet vermoeden dat je alleen wat lacherig wordt, gaat de werking veel verder dan een grijns of het "wahwah-pedaal-effect" van geluid. Wie een flinke hoeveelheid zo lang mogelijk binnenhoudt, voelt een sterke kracht door het lichaam omhoog schieten naar het hoofd, waarna een paar minuten volgen van intens geluk, plotselinge inzichten en visioenen. Het is een korte, hevige, kosmische ervaring, waarin het mysterie van leven en dood even op een bijzonder prettige manier duidelijk wordt. Wat dat betreft kan lachgas vergeleken worden met inwijdingsstoffen als LSD en mescaline. Een idee is dat de "waarheden", die je met lachgas ontdekt, moeilijk vast te houden of te formuleren zijn. Bekend is de anekdote over William James, die onder invloed van lachgas een "kosmische openbaring" opschreef:

"Hoggamus higgamus, man is polygamous. Higgamus hoggamus, woman is monogamous."

Veel gebruikers hebben erop gewezen dat de lachgas-trip lijkt op de verslagen van mensen die een "bijna-dood-ervaring" hebben gehad. In de supermarkt kunnen we patronen voor de slagroomspuit kopen. Deze bevatten net genoeg gas voor twee volle teugen, wat eigenlijk te weinig is om bevredigend te raken. Let erop dat de patronen puur lachgas bevatten. Je moet het geïnhaleerde gas zo lang mogelijk in je longen houden en je kunt het daarna uitademen in een ballon, om het opnieuw in te ademen. Lachgas is onschadelijk, behalve bij overdreven veel gebruik. Als je zo gelukkig bent de beschikking te hebben over een gascilinder, verkrijgbaar in de groothandel of bij de fabrikant, zet dan niet je lippen direct aan het mondstuk. In de eerste plaats kunnen ze vastvriezen, maar veel ernstiger is dat je longen kunnen bevriezen, omdat het gas ijskoud de cilinder verlaat. Schep een aangename sfeer. Laat iedereen zitten en vul de ballonnen en deel ze uit, maar laat iedereen wachten met inhaleren tot het hele gezelschap is voorzien. Op feesten ontstaat vaak een gretig gedrang rond de gascilinder. Een van de kenmerken van lachgas is dat de meeste mensen meer willen en zich er niet van los willen maken. Het is goed als de gebruikers zitten, omdat ze kunnen omvallen of zelfs even het bewustzijn verliezen. Soms treedt een lichte misselijkheid op, maar dit heeft te maken met een volle maag of alcoholgebruik.

"Ik raad iedereen ten sterkste aan om dit experiment te herhalen, dat met puur gas kort duurt en volkomen onschadelijk is."
(William James)

Links

Unity over lachgas

Social Media

Reacties

Als het lachen je vergaat

Tot circa een half jaar geleden kon ik alleen maar vol lof over lachgas spreken. Ik hoef mensen die het wel is hebben gebruikt niet te vertellen hoe leuk het is en je hoort er ook nooit slechte ervaringen over. Ik ben zelf in bezit van een slagroomspuit dus dat betekende dat ik met regelmaat met een ballonetje in mijn hand zat.

Een half jaar geleden beleefde ik naar mijn gevoel de heftigste keer (dat denk je alleen wel vaker mocht je vaker gebruiken) alleen waar normaal het gevoel na een goede 2 minuten toch wel weg is bleef het hangen en voelde alle spierkracht uit mijn lichaam wegvloeien en was een gedeelte in mijn hoofd verdoofd. Dit was voor mij zo beangstigend dat ik dacht dat ik dood ging en 112 heb gebeld. Na 2 dagen zonder spierkracht en dan bedoel ik ook letterlijk zonder spierkracht op bed te hebben gelegen door zuurstoftekort in mijn hersenen ben ik voorgoed gestopt met dit goddelijke gas.

Voor mezelf ben ik er klaar mee maar ik begrijp dat het erg leuk is om te gebruiken en als je het binnen de perken houd heeft het ook weinig/geen gevolgen. Voor de veelgebruikers: begin je patronen tussen je lachgastrips te zien, word het toch een klein beetje minder leuk of wat in mijn geval ook was, op zoek naar het totale begrip, hoe vaker je gebruikt hoe dichterbij je komt, dan denk je het te hebben maar de volgende keer blijkt het maar zo'n klein gedeelte van het geheel te zijn. Mocht je dit herkennen dan zijn tekenen dat je al iets te veel ballontjes naar achter hebt gewerkt en mijn tip dan ook, doe het eventjes rustig aan.

Buiten het voorgaande negatieve, een aanrader als je ziekelijk wilt trippen, en iets minder over je hersencellen nadenkt, gebruik het eens onder invloed van xtc of paddo's.

Reactie op bevenstaande reactie

Wow dat klinkt naar, ikzelf en met mij zijn er ook wel van, maar inderdaad na een aantal kratjes patronen ben je toch eenigzinds aangeslagen.. En ik durf zelfs te beweren dat die mindstate een aantal weekjes aanblijft.
En je vergat erbij blowen.. Is ook heel mooi.. Oeh! En ketamine en lsd,2cb en.. Ehhh ach gebruik met mate, laat het niet je leven/banksaldo vern..ken .. Kutkroegen :)

Yep lachgas is awesome, en u

Yep lachgas is awesome, en u kunt het ook af met een cracker (buisje waarin men de patroon op schroefd en de ballon vul) en idd mooi spul maar bij te<= en dan bedoel ik 70+ patroontjes ga je er niet beter op voelen..
Maar om op jou te reageren.. Kut voor je jammer man. En met wiet,keta lsd,2cb is het ook awesome

Noooit direct uit patroon nemen!

bijnaa dood

heey idd ik heb dat ook een x meegemaakt, maar bij mij was het zo dat ik zo dronken was dat ik niet eens meer weet dat ik 2 keer de spuit heb gepakt en het weer heb genomen.. Volgens getuigen heb ik 2 minuten spastisch op de grond gelegen en alles om me heen geslagen en vastgepakt en na die 2 minuten lag ik ineens helemaal dood op de grond - 15minuten lang- iedereen was ook helemaal bezorgd en d8te dat k dood ging enzoo en ze wilden 112 bellen blablabla... Ik kan me niks meer herinneren, behalve dat ik nu al 6 dagen koppijn heb..
.... maar het blijft geweldig spul en is lkkr goedkoop....

TIP: DOE DUS NOOIT LACHGAS MET MEER DAN 6 BIER OP!!!!!! (licht aangeschoten kan wel hoor)

Re: 030yow

LoL! wat een onzin dit allemaal. Lachgas is (bijna) onschadelijk! je kunt het met alles combineren. (XTC, en KETA is het chillst vind ik) ik gebruik het vrij intens en ik heb er 1 keer iemand een beetje blauwe lippen van zien krijgen door zuurstoftekort, verder niets..

Wij gebruiken met ons groepje

Wij gebruiken met ons groepje (bijna) altijd lachgas balonnen na het uitgaan. Voorral in combinatie met Ketamine kun je zulke mooie (en heftige) trips mee maken. Soms lijkt het zo echt dat je het verschil tussen echt en je tip bijna niet meer kan onderschijden.

Wel is de tripp sterk afhankelijk hoe je het doet. Wij gaan er onspannen bij liggen, zetten een (space) muziek op (misschien wel de belangerijkste om een leuke tripp te krijgen), ogen dicht, neus dicht, ballon inhaleren en verder geen geluiden maken.
Belangerijkste is dat je het met maten doet en dat je psygisch en emotioneel wel sterk bent/goed in je vel zit.
Ik heb namelijk ook meegemaakt dat een vriendin na een trip helemaal in tranen barste vanwege wat ze in de tripp meem maakte...

Supertip!

Probeer lachgas eens in combinatie met dit nummer:

http://www.youtube.com/watch?v=94HYEe1bOFU

Heb ooit eens getript, heftig ook. Ik kwam bij en lag thuis op bed met mn broertje naast me. Na twee zinnen gezegd te hebben kwam ik opeens echt bij en zat ik weer met mijn vrienden in de woonkamer. Beste trip ooit, ik heb de 5 minuten erna niks meer kunnen zeggen dan "WOOOW WAT DE FUCK BESTE TRIP OOIT, WOOOEEEE HAHAHA".

Zeker een aanrader dus!

Lachgas is awesome! Heb het

Lachgas is awesome!

Heb het nu een keer of 5 gedaan. Het lijkt alsof je met elke ballon verder komt. Een paar minuten pure euforie.
De ene keer zie je rare visuele shit de andere keer alleen flipt alleen het geluid totaal, de andere keer ga je heel hard laggen of fisiek heel gek doen elke keer heel anders. Wat ik ook opmerkelijk vind is de dejavu. Dat je soms dingen herbeleeft die je in eerder keren trippen hebt meegemaakt. heel apart.
Ik merk wel na een ballon of 10 dat je er steeds langer over doet om van je trip te bekomen, na een stuk of 15 duurde het ruim 3 uur voordat ik echt geloofde dat ik weer helder was. Voor mij is dat het teken dat het genoeg is geweest, ik heb er nog geen nare belevingen aan, maar ik kan me voorstellen dat veel zuurstof te kort slechte gevolgen kan hebben. Weet dus je maat te houden.

De combinatie met wiet/hasj is een aanrader. Ook viel het me op dat ondanks je het niet altijd mee krijgt, muziek ook grote invloed kan hebben. Bij mij werkt leipe goa altijd het best, bv infected mushroom of space cat.

Mijn ervaring is dat 2 patronen in een ballon erg tof is, de derde of vierde ballon een keer 3, maar dat ik daarna eigenlijk geen verschil meer merk als ik er maar 1 patroon in doe. Dan gaat die doos ineens veel langer mee! :D Dat is leuk!

Denk er ook om de je je slagroomspuit af en toen een half uurtje laat opwarmen. Door de kou die ontstaat kunnen je rubbers kapot gaan en dan bederf je de pret.

je innerlijke zijn ontdekken

Dat stukje herkenning van het bestaan heb ik heel heftig. om de maand haal ik 50 patronen en ga ik een paar keer vreselijk spacen. elke keer word ik wijzer en snap ik steeds meer van het bestaan. ben je filosofisch? Dan raad ik je aan heel filosofisch de trip in te gaan. Je gaat het leren in het begin dat de lachgas het tegenovergestelde effect heeft van zuurstof. Zuurstof zorgt ervoor dat jou hersenen de buitenwereld bevatten. Lachgas zorgt ervoor dat jij je ziel in gaat en als je dat beseft er alles in kan aanpassen door alleen maar te denken. Alles wat je leert tijdens de trip onthou je in je onderbewustzijn. De piek van de space moet je onthouden heletijd blijven vast houden die gedachte en desnoods opschrijven. Je leer dat de natuur en het bestaan zoals wij dat nu kennen eigenlijk alleen maar een oneindigheid van schakelingen zijn. goed slecht zwart wit hoog laag en alles daartussen. Je beseft dat je denkwijze net als een boom is de bovenste bladeren zijn uiteindelijk de dingen wat je denkt. Onthou heel goed het volgende. ALLES WAT ER BESTAAT IS ONEINDIGHEID. ALLES=DUS ONEINDIG. HET LEVEN IS BESTAAN UIT DE ONEINDIGHEID en dat ALLES is een BRON. DE BRON IS KOSMISCH RUST EN PURELIEFDE. ALS JE DE BRON IN TWEEEN SPLITST ( DE DIMENSIE DIE WE NU HEBBEN ) KRIJG JE GOED EN KWAAD EN DIE VERTAKKING GAAT ONEINDIG DOOR TOT JE LEVEN KRIJGT EN DINGEN ZOALS EEN AARDE EN LEVEN. DAT ZIJN DE BASICS! Ik heb superfel wit licht gezien met lachgas dat voelde zo lekker. Klaarkomen verliefd worden je nieuwe autokrijgen al dat soort dingen bij elkaar kwam teglijkertijd en ik kreeg veel kennis mee. dat is opgeslagen in me onderbewust zijn waar ik nu bewust van ben. Al ben je zo slecht en evil in de oneindigheid van tijd en zijn kom je toch wel terug op het stukje liefde. IT IS NEVERENDING en geniet ervan. Door lachgas snap ik pas wat chakras zijn aura laten uitdijen en shit. De ballon dijt in en dijt uit. Dat doet het helal ook en jou ziel idem als je het doorhebt. Voel de flow. PEACE!

Lachgas!!

Ik heb nu onderhand redelijk vaak lachgas gedaan, ik denk dat ik er rond de 70 patronen doorheen zal hebben nu. Het leukste vind ik het om lachgas mee te nemen naar een festival en dan als je even pauze neemt lekker erbij gaan zitten, biertje erbij, jointje erbij, dan ff met een paar mensen je momentje pakken om lachgas te doen terwijl de rest kijkt, vervolgens wissel je om en kijk jij naar de rest. Ik weet nog goed de eerste keer ik had al een jointje of 2 gerookt en we kwamen net aan op Rock Werchter, ik wist dat we heel veel lachgas bij ons hadden en we waren zeker van plan dit op te maken maar dacht eigenlijk dat je gewoon 20 seconden je enorm maf voelde en hard ging lachen (waar het ook ongeveer op neerkomt bij mij als ik 100% nuchter ben). Dus die ballon wordt gevuld, ik wacht tot iedereen klaar is met vullen, en begin in en uit te ademen, na zo'n 3 of 4x in en uit ademen begon alles te zoemen en dacht ik holy fuck dit is echt heel heftig, ik ademde nog 1 of 2x in en uit en keek voor me uit, eigenlijk merk ik altijd dat zodra ik de ballon weg neem dat het volledig "in slaat" alles trilde en ik dacht what the fuck ik ben van de wereld, ik besloot gewoon wat rond te kijken en kon eigenlijk alleen nog maar begrijpen dat ik niet thuis was, en dat ik met een grote groep vrienden was, en vaag wist ik dat we op Werchter waren. Alles trilde (visueel, maar ook mijn gehoor leek te trillen) en mijn gehoor had iets weg van het geroezemoes als je een drukke kroeg in loopt. Ik maakte me nergens druk om maar realiseerde wel dat ik compleet van de wereld was, gelukkig wist ik dat het ook weer snel weg ging. Die dag nog een aantal keer gedaan (toen ik natuurlijk in toenemende maten steeds minder nuchter was) en toen was het voornamelijk keihard lachen om en met elkaar en van de andere kant ook altijd weer een rustmomentje om even uit de drukte te zijn. Handig om te weten is dat hoe nuchterder je bent (over het algemeen, alles wekt natuurlijk verschillende effecten op) hoe minder langer het lachgas duurt en hoe minder heftig je ook tript. Ook blijft het daarna minder lang hangen, als je het vaker doet op één avond blijft het deste langer en soms gedurende de hele avond lichtelijk hangen, 4 ballonnen achter elkaar is denk ik het meeste wat ik ooit direct achter elkaar gedaan heb. De 2de dag hadden we met onze groep 150 patronen er doorheen en vonden we alleen heel af en toe ergens in iemands tent nog een paar patronen maar we konden niet meer echt veel doen. Zo hebben we het nog een aantal keer als we ergens buiten zaten gedaan en dan was het hetzelfde, vrij simpele en lacherige gevoel gecombineerd met een totaal maf gezichtsveld en het gevoel dat alles niet bepaald samenhangend was. Toen was ik een keer met 2 vrienden bij iemand thuis en we waren redelijk stoned en besloten lachgas te doen, toen ik klaar was (nu hield ik het veel langer in en blies ik veel vaker in en uit dan de allereerste eerste keer natuurlijk, je leert het erg snel haha) begon ik dus echt een heuvelpatroon te zien waar mijn gevoelens en eigenlijk mijn hele levensweg zo overheen gleed, dit vond ik echt helemaal geweldig en toen ik het een paar dagen later op de truffels deed was het een totale openbaring (die ik me een maand daarna pas weer een beetje kon herinneren). Iedere keer is anders, het is erg leuk maar je moet het niet té vaak achter elkaar doen aangezien je dan uiteindelijk echt geheugen beschadiging en/of zuurstoftekort krijgt. Als iemand blauwe lippen krijgt hoef je niet zo heel bang te zijn, lachgas wekt ten slotte zuurstoftekort op, als hij/zij blauwe lippen heeft en het dan weer wilt doen terwijl hij al blauwe lippen heeft kun je hem/haar toch het beste tegen houden, dit is volgens mij zo ongeveer de grens. Nog een leuke tip, als je op een grasveld ofso zit of op een andere zachte ondergrond, laat je dan eens achterover vallen terwijl het lachgas werkt (bij voorkeur als je op een stoel zit), dan trip je een soort van 2x, voor en nadat je je hebt laten vallen, aangezien je op het moment dat je neerkomt je ogen sluit en als je ze dan weer open doet: wauw!

Heb afgelopen koninginnedag

Heb afgelopen koninginnedag voor het eerst in mn leven lachgas gebruikt. Echt een super grappige ervaring! Had opzich niet echt een lachkick ofzo, maar wel echt het gevoel van licht in je hoofd. Heel fijn!

Heb het nu een keer of 10 gedaan, en het blijft echt een top ervaring!

Voor de mensen die nog steeds

Voor de mensen die nog steeds denken dat lachgas onschadelijk is:

Dit is niet helemaal waar, het levert een zuurstofgebrek op en dit is zeer slecht voor je grijze massa daarboven. Maar doe je het niet te vaak dan zal het wel goedkomen.