LSD

15- LSD-25

"To go to Hell or fly Angelic, just take a pinch of psychedelic."

In 1938 produceerde de Zwitserse chemicus Albert Hofmann de vijfentwintigste verbinding uit lysergzuur bij zijn speurtocht naar nieuwe medicijnen. Het duurde nog vijf jaar voordat Hofmann bij toeval ontdekte wat voor wondermiddel hij had gemaakt. Bij het onderzoeken van LSD-25 kreeg hij zelf een miniscule hoeveelheid binnen.

Hofmann schreef: "Afgelopen vrijdag, 16 april 1943, was ik genoodzaakt ‘s middags mijn werk in het laboratorium te onderbreken en naar huis te gaan, omdat ik plotseling erg rusteloos en een beetje draaierig was gewor-den. Thuis ging ik liggen en verzonk in een niet-onplezierige, roes-achtige staat, die werd bepaald door een buitengewoon sterke verbeelding. In een soort droomtoestand, met gesloten ogen (Ik vond het daglicht onplezierig schel), nam ik een voortdurende stroom van fantastische beelden waar, bizarre vormen met een intens caleidoscopisch kleurenspel. Na ongeveer twee uur werd deze toestand minder."

De belangstelling voor de geheimzinnige werking van LSD-25 was gewekt en Hofmann begon met collega’s aan een serie experimenten. Al gauw begrepen zij dat deze stof verwant was aan het al langer bekende mescaline. In 1927 had de Duitse farmacoloog Beringer erop gewezen dat een mescaline-ervaring leek op schizofrenie. De medicijnfabrikant Sandoz zocht in de psychiatrische hoek naar een toepassing voor LSD-25. Het middel kwam ter beschikking van psychiaters, om het in de behandeling als een "waarheidsserum" te gebruiken, dat verdrongen ervaringen naar buiten bracht. Ook begonnen sommige onderzoekers het middel zelf te gebruiken, om zo de toestand van hun patiënten beter te begrijpen.

Maar ook de CIA kreeg belangstelling. Was LSD-25 misschien bruikbaar bij ondervragingen of als biologisch wapen ? Onwetende mensen kregen LSD toe-gediend, soms met fatale gevolgen. Pas twintig jaar later kwamen enkele praktijken van de CIA uit die tijd aan het licht. Intussen groeide de groep mensen die ervan overtuigd waren dat er met de ‘psychedelica’ meer te doen viel dan patiënten genezen of spionnen onder-vragen. Schrijvers als Aldous Huxley en Ernst Junger zagen LSD-25, en andere entheogene middelen, als een sleutel naar een hoger bewustzijn.

Tot het begin van de jaren zestig bleef het gebruik beperkt tot een kleine groep psychonauten, geïnteresseerde kunstenaars en geleerden. Toen kregen enkele jonge onderzoekers van de Amerikaanse Harvard Universiteit in 1962 een grote hoeveelheid LSD-25 in handen. Zij namen het middel zelf in en beleefden entheogene, kosmische ervaringen. Vervolgens ontstond er een ideologisch verschil van mening tussen de eerste gebruikers als Hofmann, Huxley, Osmond en Junger en de nieuwe generatie met mensen als Leary, Hollinghead, Ginsberg en Vinkenoog. De "ouden" wilden alleen diegenen die daar klaar voor waren "omturnen", terwijl de jongeren daarentegen LSD-25 ter beschikking wilden stellen aan iedereen, om zo de wereld te veranderen. Vanaf die tijd verspreidde LSD-25 zich razendsnel in het westen.

In San Francisco ontstaat de "psychedelische revolutie". Overal verschijnen groepen en communes, die een andere manier van leven zoeken. De slogan "turn on, tune in, drop out" wordt de leidraad van de nieuwe generatie, geboren in en rond de laatste wereldoorlog. Jonge muzikanten "zien het licht" en verspreiden hun nieuwe boodschap onder de jeugd. Het is niet langer "Why must I be a teenager in love ?", maar "Lucy in the Sky with Diamonds". Groepen als Grateful Dead, The Beatles en Jefferson Airplan bereiken miljoenen jonge mensen en overal popelt de jeugd om kennis te maken met het nieuwe tovermiddel.

In Amerika zingen jonge scholieren op de wijs van Vader Jacob:
"Marihuana, marihunana,
LSD, LSD,
College kids are making it,
Highschool kids are taking it,
Why can’t we ?
Why can’t we ?"

Ook in het "Magies Sentrum" Amsterdam, zoals de stad toen genoemd werd, hing er een verandering in de lucht. Er werd al geëxperimenteerd met hennep, opium en mescaline voordat LSD-25 hier ook bekend werd. De provobeweging draaide op volle toeren. Hoewel sommigen LSD-25 hadden afgewezen als "che-mies", verspreidde het gebruik zich snel, vooral toen het door jonge schei-kundigen in Nederland zelf werd geproduceerd. Toen provoceerden de provo’s het bange "klootjesvolk" door het idee te opperen LSD-25 door het Amsterdam-se leidingwater te mengen. De autoriteiten, die sinds enkele jaren jacht maakten op wietrokers, grepen deze grap aan om LSD-25 en andere entheogene middelen tot harddurgs te bestempelen en te verbieden.

"Wat kunnen mensen in hun leven meer bereiken Dan dat de God-Natuur zich aan hen openbaart ?" (Johann Wolfgang von Goethe)

LSD-25 en andere entheogene stoffen zijn middelen om deze "God-Natuur" in onszelf te beleven. Het idee van een "psychedelische revolutie" is dat je de wereld niet kunt verbeteren met geweld en wetten, maar door een inner-lijke omwenteling, die bij jezelf begint. Alles wat mensen gemaakt hebben, begint in de geest. Ieder gebouw, iedere wet, iedere oorlog is in de geest begonnen. Wie de maatschappij wil omvor-men, moet dus eerst de menselijke geest veranderen. Daarvoor is LSD-25 een erg geschikt, maar ook riskant middel.

Het chemische LSD is niet, zoals het natuurlijke psilo, "mild van aard", maar heeft een streng karakter. In andere culturen was een jarenlange voorbereiding nodig voor iemand een innerlijke ontdekkingsreis mocht maken. Wij hebben nu een middel ter beschikking waarmee we binnen een uur daar kunnen zijn waar men vroeger een half leven over deed, maar dat betekent ook dat de problemen die men vroeger langzamerhand leerde overwinnen, nu in een klap op je afkomen. Het is niet altijd even leuk wat je ontdekt, als het "derde oog" zich opent. In iedereen zitten duistere kanten en schuilen er onbewuste addertjes onder het gras. Dat ontdekte Albert Hoffman al bij zijn tweede proef met LSD-25:
"Een demon had bezit genomen van mijn lichaam, mijn zintuigen en mijn ziel. De verschrikkelijke angst om krankzinnig te worden hield mij in zijn greep."

Wij wijzen er dan ook nadrukkelijk op dat LSD-25 absoluut geen partydrug is. LSD-25 is een van de goedkoopste entheogene middelen, omdat de onbekende makers nog steeds idealisten zijn die werkelijk hopen op een maatschappe-lijke verandering ten goede. Voor ongeveer tien gulden beleef je een van de ingrijpendste ervaringen van je leven. Heb je geen ervaring met entheogene middelen, begin dan met een vrij lichte trip van maximaal 100 æg (microgram) Het beste is dat je vier uur van tevoren een gezonde, lichte maaltijd eet en dat je gedurende de hele trip (die ongeveer acht uur duurt) fruit en vruchtesappen bij de hand houdt. Ook warme kruidenthee kan heel lekker zijn. Zorg dat je darmen leeg zijn.

Na ongeveer drie kwartier begin je de werking te voelen. De eerste tijd moet het lichaam zich aanpassen. Sommige psychonauten nemen eerst ecstasy en dan na een uur LSD. Dat werkt positief op elkaar en maakt de LSD-werking minder heftig. Veel mensen trippen het liefst ‘s nachts, als het rustig is en de buitenwereld hen niet kan storen. Bovendien heb je in het halfdonker meer visionaire ervaringen, terwijl je in het licht meer in jezelf waarneemt. Zorg dat je op een plek bent waar je niet gestoord kunt worden en waar je je veilig voelt. Zorg er in het begin ook voor dat er iemand bij je is die je vertrouwd en die ervaring heeft met LSD.

De ervaring is zo indringend dat je daarna veel tijd moet nemen om alles te verwerken. Het is het beste als je een paar dagen vrij hebt en geen belang-rijke dingen hoeft te doen, want pas na een dag of tien ben je volledig terug op aarde.

Het is heel goed om je voor te bereiden door veel over LSD te lezen, maar om te weten wat het is, moet je het zelf gedaan hebben. Laat de trip ontspannen over je heen komen, door je heen stromen. Geef je over. Al je zintuigen staan wijd open; alles wat normaal niet tot je door dringt, komt nu op je af. Je hebt het idee dat je voor het eerst echt muziek kunt horen, de bedoeling achter alles begrijpt; elke indruk, elk gevoel krijgt een nieuwe lading. Het is heel prettig om je trip te begeleiden met muziek; die helpt je te ontspannen en te genieten. Maar je zult merken dat sommige muziek heel lelijk klinkt.

Veel mensen krijgen op hun eerste trip enorme lachbuien. Opeens zie je het bespottelijke keurslijf waarin de mensen leven en de humor van alles. Je ziet ook je eigen beperkingen, je angsten, je verlegenheid; schaterlachen om dat alles is heel bevrijdend.

Als de LSD eenmaal werkt, zie je dat alles leeft en vibreert. Je ziet energiestromen, aura’s en intense kleurenpracht. Ook akelige dingen zie je sterker, dus het is verstandig je met mooie en prettige dingen te omrin-gen. Je weet heus wel dat er veel ellende op de wereld is; zoek die dus niet expres op. Als je verbeelding open en vrij is, kun je de mooiste visioenen hebben, maar als je bang bent, neemt alles een angstaanjagende vorm aan. Het is belangrijk te weten dat alles wat je ervaart met je eigen verbeelding samenhangt, dat je voortdurend je eigen gevoelens projecteert op de werkelijkheid, die op zich niet goed of slecht is. Wij zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zelf zijn. Alles bestaat, schoonheid en lelijkheid, liefde en haat, betekenis en zinloosheid. Jij bepaalt zelf wat voor jou waar is. De "werkelijkheid" is iets subjectiefs.

Als je je niet lekker voelt, of nare dingen denkt en ziet, denk er dan aan dat je niets anders hoeft te doen dan je te ontspannen. Adem rustig en bedenk dat het je eigen angsten zijn die je ziet, dat het voorbijgaat. Sommige mensen krijgen tijdens een trip zin om te praten, te tekenen, te zingen, te dansen of te vrijen. Anderen zijn juist sprakeloos van verwonde-ring of beleven de grootste avonturen zonder een vin te verroeren. Laat alles vanzelf gaan en forceer niets. "Go with the flow", zoals die uit jezelf opwelt. Soms zijn de eenvoudigste handelingen zeer ingewikkeld en dan is het prettig iemand in de buurt te hebben die je kan helpen. Gebruik tijdens de trip geen alcohol, koffie, tabak en andere gifstoffen, je zult er ook geen behoefte aan hebben. Iemand die toch alcohol drinkt in combinatie met LSD kan agressief worden. Hashish en wiet kun je wel roken, maar je zult merken dat je, zeker de eerste uren, geen behoefte hebt aan consumpties. Frisdranken en snoepgoed vallen met hun synthetische smaakjes genadeloos door de mand, zoals alle onechtheid, ook die van jezelf, ontmas-kerd wordt.

Mensen met problemen of neuroses kunnen maar beter niet aan LSD-25 en andere entheogene middelen beginnen. Wat erin zit komt eruit, en als je grote problemen hebt, kan het te veel zijn om in een keer te verwerken. In "De Psychedelische ervaring", het handboek voor trippers uit de jaren zestig, staat de volgende raad: "Als een plotselinge noodtoestand in de buitenwereld het vereist, zullen thorazine of andere tranquilizers van het phenothiazine-type de effecten van psychedelische middelen stoppen. Gebruik geen tegenmiddelen als de reiziger alleen maar bang is." Ten slotte nog iets over het gerucht dat LSD-25 schadelijk is: bij "normaal" LSD-gebruik is er niets aan de hand. Twee of drie keer per jaar is voor de entheogene onderzoeker genoeg.

Links

Drugsinfoteam over LSD

Social Media

Reacties

En dan zie je ineens draaden

En dan zie je ineens draaden waarmee de sterren aan bomen vast zitten...

mijn eerste trip

mijn eerste trip was op een tekno feestje ( veelal heerlijke illegale feestjes waar veel trip muziek gedraaid wordt )

hieronder een korte persoonlijke beschrijving

je wordt totaal uit de werkelijkheid onttrokken, maar wat is de werkelijkheid, het is allemaal perceptie,

je kleedt jezelf helemaal uit en in het binnenste van jezelf zie je alles weer in iets anders ontspringen, je wordt een met het geluid, geluid + beeldvorming = trippen

voor iedereen die het een keer wil probere

fijne reis

Geen visuals zien

Ik heb nu 3 keer lsd geprobeerd en alle 3 de keren werkte het niet.
Er zat 120 ug in (getest in testcentrum) en had er de eerste keer 1 van op. (werkte niet)
paar maanden later. Weer gedaan toen 3 x 120 ug, werkte ook al niet.
Daarnaast heb ik daarvoor ook paddo's gebruikt (elke keer 2 porties) en ook salvia 30x extract en LSA (Waar ik al over hoor dat het evengoed niet werkt.)
Ik had met lsd een heel klein beetje "mindfuck" wat nog te controleren was en voor de rest geen kleuren of patronen. Ik weet dat je geen roze olifantjes moet verwachten, maar echt niet was er. Ik had hele kleine lichte "closed-eyed visuals" en ik snap eigenlijk niet waarom ik niet kan trippen.
Ik heb het ook geprobeerd i.c.m. andere middlen, zoals 2-CB, wat ook al niet werkte.
Hebben jullie hier misschien een antwoord op?
Ik heb trouwens al rondgevraagd op fora.

Ik heb precies hetzelfde

Ik heb precies hetzelfde gehad toen ik voor het eerst LSD nam. De eerste paar keer gebeurde er voor mijn gevoel niks. Net als jij, richtte ik me vooral op het visuele. Zo is dat 3 keer gebeurd, waarbij bij de laatste 1,5 blotter ik een maffe ervaring had. Ik stond 's nachts op een veld en had het gevoel dat ik in een gigantische ruimte stond die zo groot was dat ik de muren niet kon zien. En ik was heel wakker, heel de nacht. Maar dat was alles.
Maanden daarna op een feestje paddo's op en toen die aan het uitwerken waren van een vriend een druppeltje liquid in mijn cola gekregen. En toen ging het dak er opeens af. En sindsdien nooit meer last gehad van niet werkende LSD.

Ik geloof zelf niet dat het zozeer door de paddo's kwam, maar wel dat ik door die paddo's niet heel bewust op een visuele trip zat te wachten. Dat is denk ik wat je "fout" doet, je moet er niet op gaan wachten. Drink een biertje, en probeer misschien eens aan ander medium. Dus microdots of druppels ipv blotters, vreemd genoeg wil dat ook nog wel eens uit maken.

reactie

mijn eerste trip was op een tekno feestje ( veelal heerlijke illegale feestjes waar veel trip muziek gedraaid wordt )

je bedoelt psy/goa feestjes!
op illegale Tekno feestjes wordt alleen snoeiharde Tekno gedraaid!

Afijn binnenkort gaan wij ook LSD proberen.
Echter zoals andere hier schrijven niks te hebben gevoeld heb ik ook ervaren met paddo,s nu 2x geprobeerd en 0,0 effect terwijl ik toch echt heel dat bakje leeg gevreten had en al mijn vrienden totaal van de kaart waren.

Ik hoop op LSD meer effect te verwachten, maar gaan het gewoon gebruiken en laten het wel over me heen komen.

lsd

ik had de eerste keer ook geen werking (dacht ik ) maar was zo van de kaart dat ik de andere dag niet veel meer van wist was zo verbijsterd vond t zo geweldig
als je je alleen maar gaat focussen op de trip zal t niet werken beste is er niet aan denken dan komt t vanzelf combinaties met andere drugs maat de werking alleen maar minder of t moeten ook trip middelen zijn als paddos en ketamine

Trippen:D

De eerste x LSD.
Was echt lachwekkend,om de raarste dingen moesten we lachen en we konden niet zo in 1x stoppen,ging redelijk lang door.
We hadden het begin van de avond in genomen en we zijn
We zagen sommige verbeeldingen,gebouwen bewegen,de wegen veranderen .
Gewoon een vaag gebeuren je maakt dingen mee die niet kan.
Daarna ben ik het ook vaker gaan gebruiken op tekno feesten.
En dat is spacend hoor zooo terring ,je gaat helemaal in je zelf en in de muziek,
ik heb vaak het gevoel als ik dan voor de boxen sta ,dat de boxen zuigt en je komt niet weg daarvan.
want je zit er gewoon helemaal in.
Er is nog geen 1x geweest dat het lsd niet heeft gewerkt bij mij!Trippie..
Vage Shizzel,Trippen

Zotte Yvke

ooit eens iemand weten

ooit eens iemand weten trippen die me na een paar uur zei
"ik voel daar niets van, ik ben alleen super super super nuchter
nog nooit zo nuchter geweest"
enkele uren later kwam hij opnieuw naar me toe
"ik begrijp er niet van, daarnet voelde ik me zó nuchter... ik was nog nooit zo nuchter geweest, en nu ontnuchter ik opnieuw..."

niet trippen op het feit dat je tript of niet he
go with the flow :)

ketamine is nu toch niet erg

ketamine is nu toch niet erg zeer open minded hallucogeen
alcohol is dat dan ook... de wereld draait ook toertjes als je teveel drinkt...

dmt

gewoon dmt proberen da zal wel werken

aliens

Ik heb nu sinds afgelopen weekend 2 keer LSD gebruikt. de eerste keer was helemaal super. de 2e keer ook wel, maar een maatje van me ik noem hem haan, had een mindere ervaring. hij had 300 microgram gebruikt, hij is een psychonaut en heeft veel ervaring. we luisterden psytrance en hij was liggend aan het spacen, tot dat een andere vriend van me op het idee kwam om rammstein op te zetten waardoor de hele setting veranderde. haan dacht dat aliens door het dak heen kwamen om zijn brein van binnen uit op te eten en rende naar het raam om te ontsnappen. hij dacht dat het echt gebeurde en we hebben 4 uur nodig gehad om hem te kalmeren. hij was helemaal egodood en zichzelf niet, ik heb hem gezegd dat de wereld de mooiste plaats is in het universum en dat alles en idereen perfect is zoals het is. dit soort dingen zijn goed om tegen iemand te zeggen die een bad trip heeft. dus mensen, pas op met psychodelische middelen, want je kan inderdaad een bad trip krijgen.

peace

ik denk dat dat ook wel het

ik denk dat dat ook wel het beste is wat je op zo'n moment kunt doen. iemand op z'n gemak proberen te stellen en proberen af te leiden met positieve dingen.

verrast

Ben al een heeeel stuk ouder dan de gemiddelde topic volger.
Vanaf de half sixties bezig met psychidelica (op z`n tijd).
Na heel veel acid ervaringen moet ik toch melden , dat vroeger de zaak
wat eenvoudiger was te herkennen aan de vorm v/h middel. Een Sunny Explo, Yellow sunshine etc,
waren aan de vorm en kleur te herkennen. Laatst paddo`s gekocht die om de slechte kwaliteit te verbloemen, wat ``opgeleukt`` waren met liquid lcd. Uit ervaring met beiden voelde ik m`n kakement verstrakken, wat nog nooit met welke paddo`s ooit het geval was. Dus wat de bedoeling was,
om even lekker een paar uurtjes te spacen (de volgende morgen werk!!)
werd uitzitten. Overigens als ervaringsdeskundige geen straf, maar absoluut niet als zodanig geplanned. En met de jaren gaan ook de slapeloze nachten tellen.

Beware what you take these days

Waar vind je al die lauwe

Waar vind je al die lauwe feesten, daarmee doel ik op psy/goa feesten en tekno feesten. Drum&Bass en Dubstep is nog wel een beetje te vinden en goa weinig. Maar tekno nooit echt tegengekomen, ik kom dan ook niet uit de randstad, wil daar wel heen gaan voor die feesten. Maar waar vind je die feesten, myspace?

Party's

De meeste goa- feesten kun je wel vinden bij soma-natesa. Ik kom uit Twente, en hier in de buurt zijn echt vaak goa-party's.

Party´s

Haha sorry hoor maar wat is soma-natesa? Ik kom uit de buurt van Breda.

Party's

Heb de site al gevonden! ;) Maar wat me opvalt wel veel feesten alleen in Groningen enz, mja toch bedankt.

Heb op festivals ook al

Heb op festivals ook al enkele malen lsd genomen, hoeveelheid weet ik niet percies, heb het nooit getest. Eerste keer heb ik zalig gevlogen en zag ik in de hemel tal van fantasierijke schouwspelen. Tweede keer dat ik wou gaan trippen, heb ik er vrijwel niets van gevoeld.

Gisteren voor de eerste keer DMT gedaan en wauw; wat een ervaring. Na enkele hits van de base-pijp, vertrok ik pijlsnel naar 'de andere wereld'. Ik had een enorm tekenfilm/schilderij gevoel. M'n kleren waren plots zo abstract. De grote muurkast kwam tot leven en alles wat er in stond bewoog razendsnel van plaats. Op de televisie speelde een onverklaarbare film met vreemde geluiden (hellboy 2)
Ook was er plots een giga hoeveelheid aan licht en kleuren te merken die van overal kwamen, maar voornamelijk van het plafond (enige lichtbron in de kamer was zoutlamp op tafeltje)

Heerlijke trip gehad, spijtig dat het zo kort duurde. Max een half uur in 'de andere wereld' gezeten. Volgende keer hoop ik nog verder te kunnen gaan in mijn trip.

peace

De laatste tijd raak ik erg

De laatste tijd raak ik erg geinteresseerd in psychedelische drugs en lees daarom veel over DMT / LSD / 2cb. Nu vraag ik mij echter af wat het fijnst mee is om mee te beginnen? Ik ben benieuwd wat het minst 'mindfucking' is. Het lijkt me fantastisch om visualisaties te zien en dichterbij je onderbewustzijn te komen, maar het lijkt me niet fijn om dat psychische / achtervolgingswaanzin etc. te krijgen wat soms bij paddo's of zelfs bij spacecake het geval kan zijn.

Groetjes

Ik denk dat een LSD een goeie

Ik denk dat een LSD een goeie aanrader is om te beginnen, eventueel een halfje. Zelf heb ik enkel ervaring met truffels en LSD, mijn eerste maal was ook een halfje. Zorg gewoon voor een goeie setting en stel je open voor alles en niets kan verkeerd gaan ;)

Ik zou beginnen met 2-cb als

Ik zou beginnen met 2-cb als je nog nooit andere drugs dan paddo's of hasj/wiet hebt gehad. (Er zijn trouwens heel veel varianten die beginnen met 2-c en daarna alle letters van het alfabet, grof gezegd oplopend in heftigheid) Als je bv als eens xtc gehad hebt, waar 2-cb wel eens mee wordt vergeleken, zou ik met LSD beginnen, en dan 100 ug ofzo.
DMT is echt wel voor de doorgewinterde tripper
Ik hoop dat je er wat aan hebt ;)

LSD, Paddo's truffels

Ik heb al vele malen truffels gedaan voordat ik aan paddo's en lsd begon. Vorige zaterdag ben ik dan uiteindelijk op een goa-feestje beland en daar hebben we fantastische zegels gevonden! een geweldige 12uur durende lachwekende-visuele trip! een van mijn meest memorabele trips, omdat ik altijd op kot heb getript in een veilige en vertrouwde omgeving zonder al te veel mensen.
Mijn vraag was eigenlijk of je bijvoorbeeld op een festival (zoals Outlook) verschillende nachten (dus geen doorlopende trip) kan trippen op verschillende tripmiddelen zoals LSD, Paddo's, etc. ? geen mdma of ket.. mijn voorkeur gaat echt naar hallucineren en lachen!

Veel tripgenot!

@ Hierboven Dat gaat je niet

@ Hierboven

Dat gaat je niet lukken, ben ik bang. Het hangt er helemaal vanaf welke stoffen je neemt, in verband met de cross-tolerantie. Als je LSD neemt, zullen LSA/truffels/paddo's niet werken de dag erna.

LSD is echt een van de tofste

LSD is echt een van de tofste drugs die er bestaan!

Nu tweemaal gedaan.

Had blotters van 35microgram getest. Erg laag. Dropte er elk uur eentje tot ik er 3 op had. Om 10 was de eerste. Om half 2 begon de visual space pas echt, maar ik was echter al bad aan het gaan doordat er wat onverwachtse dingen gebeurde.

De tweede keer was beter, besloten de halve dosis van de eerste keer (1.5blotter) in 1x op de tong te leggen. Na 2 uur zat het er goed in. De film harold & kumar 3 gekeken, in het begin alleen maar lachkicks om niks maar later begreep ik er niks meer van omdat ik hem keihard zat te spacen..

Als ik stil zit krijg ik last van het zuur in mijn maag.. Verder een topdrug, je bent lekker soepel, je bent vrolijk , je hebt energie, de visuals zijn vet!

en het belangrijkste: minder schadelijk, geen vercrackte kop, geen rot dag de dag erna.

greets

LSD is geen speelgoed, maar

LSD is geen speelgoed, maar wel een van de meest interessante middelen die ik ooit heb geprobeerd!

LSD

kijk hier, waarom je niet kan trippen, of waarom lsd bij jou niet werkt is eigenlijk heel makkelijk te verklaren. Het begint met een makkelijke vraag aan jezelf: werk (functioneer) ik eigenlijk wel?

De vierde keer LSD was met

De vierde keer LSD was met hemelvaart.

met 3 anderen besloten we op deze zonnige dag een shiva 85mic's getest te consumeren.

We hebben een geweldige dag gehad! Tot dat er eentje bad ging, ik herinnerde mij meteen mn eerste keer LSD (voor hem ook overigens) zo had ik ook weer datzelfde nare gevoel.

Tevens had ik weer last van mijn maag, dus het zal wel aan mij liggen..

greetings

Clusterhoofdpijn

Momenteel neem ik zo'n 2 keer per jaar LSD tegen clusterhoofdpijn. Als je daar last van hebt dan ken je de ondragelijke pijn van de aanvallen en is LSD het proberen waard. Bij mij werkt het echt goed in tegenstelling tot alle andere medicatie die ze me daartegen gegeven hebben.

De bijwerking, het trippen, is en blijft geweldig mooi!

Clusterhoofdpijn?

Hey, mijn moeder heeft ook last van clusterhoofdpijn. Kun je met vertellen hoe je bij LSD bent gekomen, en wat voor gevolgen heeft dat voor de hoofdpijn?

Paddo`s helpt ook bij

Paddo`s helpt ook bij clusterhoofdpijn

LSD op een verantwoorde manier gebruiken

LSD is iets wat je met respect dient te gebruiken. Eerst en vooral heb je een kwaliteitsleverancier nodig, hetzij in blotter of vloeibare vorm.
Trip is sowieso samen te vatten in één woord: wandelen.
Er gaat niks boven een chille wandeling met een goede vriend, samen op karton of druppels. Let er gewoon op dat je geen "cool guy" vrienden meeneemt op je ervaring, die lopen te lullen "hey kijk daar" of "amai je bent aan het doorslaan zeker", die kerels kan je heel goed missen.
Je kan kiezen voor een "keymaster" die alles bij zich heeft van geldbeugels en sleutels enzovoort, maar als je bvb samen met je makker vind dat de keymaster een storende link is tussen jullie 2 en de realiteit, dan moet je niet te beroerd zijn om dit ook te zeggen.
Als je denkt negatief te trippen en angstaanjagende dingen te zien, dan moet je gewoon denken, OK ik zie dit, ik ervaar dit.. Ik kan er toch niks aan doen, dus ik observeer deze ervaring hoe dit is en na vele vele malen op LSD te gaan wandelen, eens je kan kiezen om onbevreesd te kijken naar smeltende gezichten of audiotrips met neerwaartse cirkels, dan kan je zelfs in het kleinste ruimtelijke puntje kruipen en eens je toestaat om FLOEP in dat puntje te kruipen, dan ontploft het ALTIJD en zit je terug in je fantastic universe waar je wou zitten.
Druppels moet je onbevreesd doen en je moet eraan beginnen met de gedachte "ik zie wel" en dit echt echt menen. Als je begint met "hopelijk gaat het goed", dan ga je na een paar uur sowieso negatieve kant op. Je moet starten met, "vanavond doe ik het" maar zelfs na week plannen, als je voelt van mja eigenlijk zie ik het vanavond niet zitten want ik ben een beetje moet, dan je het gewoon de week daarop..
Let go, acid will take you on a ride, but enjoy the experience, instead of trying to control it.

Ik zal vertellen over mijn 1e

Ik zal vertellen over mijn 1e (en laatste) LSD ervaring.

Op een avond zat ik met een paar vrienden aan tafel te pokeren, het was al laat en we hadden allemaal een zegeltje gehad. Ik weet nog dat het (in elk geval voor mijn gevoel) heel lang duurde voordat ik wat merkte. Ik hoor mijzelf nog zeggen: 'Ik voel me net een stapel pokerfiches!', waarop iedereen natuurlijk moest lachen. Het voelde een beetje alsof ik in mijzelf was gekeerd, een opgesloten gevoel.

Later besloten we een stukje te gaan lopen buiten, ik was helemaal in de war en vroeg continu of ik al mijn spullen wel bij me had en was steeds bezig met het controleren of ik alles nog in mijn zakken etc. had. Onderweg liep ik continu met een pot kauwgom rond en dit steeds aan te bieden aan mijn vrienden.

Op den duur kwamen we bij een bruggetje, hier was een klein brandje op gesticht. Ik loop erheen en voel geen hitte. Waarop ik zei: 'Dit vuur is nep het is er niet echt, ik laat mij niet voor de gek houden!'. Ik stond op het punt door dit vuur heen te lopen toen een vriend van mij mij terug trok en zei: kom we moeten hier weg.

Na een tijdje door het dorp gelopen te hebben hoorde ik ineens overal sirene's en zag overal politie en brandweer lopen. Ik was doodsbang gesnapt te worden op dat moment, want ze zouden ons natuurlijk aanwijzen voor die brand! Ineens werd ik bij mijn schouder gepakt en mijn hart stond stil, shit ik ben gepakt! Dit bleek echter een vriend te zijn.

Terug naar huis liepen we over een paadje dat naar beneden liep, tijdens mijn trip zag ik deze kleine afdaling aan voor een enorme kloof en het was dan ook heel lastig om dat paadje af te lopen op dat moment.

Eenmaal thuisgekomen lag ik in bed. De lamp die boven het bed hing stond aan en wisselde de hele tijd in alle kleuren van de regenboog met ongeveer 2 wisselingen per seconde. Dit was heel bizar.

De volgende dag vroeg ik mij af of dat vuur nou echt was of niet. Met een vriend naar het bruggetje gelopen, het vuur bleek er echt te zijn geweest... Van sirene's, brandweermannen en politie bleek helemaal geen sprake te zijn geweest...

Als ik alles samenvat was het een trip waarin ik werkelijkheid en fantasie niet meer uit elkaar kon houden. Ook heb ik veel angstmomenten meegemaakt, deels omdat ik zo in de war was tijdens de trip. Dit was voor mij de 1e en laatste keer LSD.

ik heb zelf een badtrip

ik heb zelf een badtrip gehad. en inderdaad.. je omgeving is zoooooo belangrijk!! iemand die bij je is en kan zeggen dat alles OK is, dat je aan het trippen bent en het over gaat, alles terug goed komt, dat is ECHT belangrijk! een doodservaring (egodood) hebben is echt angstaanjagend! van mij is dit nu 1 maand geleden, net een nachtmerrie gehad, ervaarde alles terug opnieuw... daarom ben ik op het internet terug wat beginnen opzoeken.
ik zeg niet dat ik nooit meer ga trippen. ik zeg wel dat ik nooit meer ga trippen op een plek die ik niet ken (festival), met vreemden rond mij.. echt waar! je weeet nooit wat er gebeurd. op die avond was er plots iemand vermist, was er iemand anders zo hard slecht aan het gaan dat hij agressief werd. als je dat meemaakt terwijl je zelf aan het trippen bent = NIET OK!!

LSD

Hi,

Mijn dochter van 17 heeft ook clusterhoofdpijn, een zware variant, twee keer per jaar 3 maanden.
Ze gebruikt magic mushrooms en het gaat beter, het is te doen en ze kan weer naar school.
Ik weet dat LSD ook een optie is maar omdat ze zo jong is, vind ik het erg lastig nog.
Ben benieuwd of jij beide hebt gebruikt en of je mij kunt vertellen wat beter effect geedt.

Vast dank en groet!

clusterhoofdpijn

Hoi,

Ik heb ook clusterhoofdpijn, vanaf mijn 23ste, ik ben nu 42 jaar, geen enkele behandeling helpt. Zit nu ook te denken aan LSD of magic mushrooms omdat ik ten einde raad ben maar weet niet hoe je hieraan kunt komen en wat de dosering is. Ben ook benieuwd wat het met jouw dochter heeft gedaan.
Ik hoor het graag!

[Admin: op de website van Clusterbusters (http://clusterbusters.com/) is goede informatie te vinden. Succes!]