Psilocybine (paddo)

26- Psilocybe (Kaalkopje, paddo's)

"O klein onooglijk wezentje
zo vol van toverkracht,
moeder Natuur schenkt u ons
zodat wij haar weerzien in volle pracht.
Een glimlach van de Aarde
een dans van geest en beest,
de vogels draaien juichend
hun kringen in de lucht,
de hele schepping jubelt,
nergens meer een traan of zucht."

(Hans Plomp)

In Zuid-Amerika worden heilige paddestoelen al sinds mensenheugenis gebruikt om contact te maken met werelden die zich normaal buiten ons bewustzijn bevinden. Maar ook in Europa zijn er oude beelden gevonden die verwijzen naar de grote rol die magische paddestoelen speelden in het leven van onze voorouders.

De grote paddestoelenonderzoekers Valentina en Gordon Wasson ontdekten voor de Tweede Wereldoorlog dat bij enkele Mexicaanse Indianenvolken de oude rituelen van de heilige paddestoel nog bestonden. Toen westerse onderzoekers door de shamanen in staat werden gesteld zelf de werking van het kaalkopje te leren kennen, ging er een schok van verlichting door het wereldje van waarheidzoekers; eindelijk was de godendrank, nectar, de soma, het levenselixer, het vlees van de goden teruggevonden. In de jaren zestig nam de belangstelling voor Indiaanse initiaties enorm toe en tallozen zochten entheogene ervaringen met behulp van paddestoelen.

Toen ontdekten psychonauten in de jaren zeventig dat ook de Europese variant van de overal ter wereld voorkomende paddestoelenfamilie psilocybe (psilo betekent ‘kaal’, cybe betekent ‘hoofd’), het in Europa algemeen voorkomende kaalkopje, een voortreffelijk entheogeen middel is. Wie het wil zoeken, kan op de meest uiteenlopende plekken terecht; voor het puntig kaalkopje (Psilocybe semilanceata) in plantsoenen, tuinen en parken, langs sportvelden en wegranden; voor het mestkaalkopje (Psilocybe coprophila) op mest of sterk bemeste grond; voor het zandkaalkopje (Psilocybe montana) tussen korst- en bladmossen op zandige bos- en heidegrond. Ze zijn klein, tussen de twee en drie centimeter hoog en niet gemakkelijk te vinden. Bovendien zijn er nogal wat andere kleine paddestoelen die voor het ongeoefende oog op kaalkopjes lijken. Wie voor het eerst op pad gaat, moet goed weten hoe psilo eruitziet.

Overal in het land zijn er kenners die in voor- en najaar de velden in trekken en hun oogst verkopen aan een kleine schare van trouwe gebruikers. Vers is psilo het lekkerst. De dosis kun je variëren van vijf tot twintig stuks. De laatste dosis geeft een behoorlijk sterke trip, vergelijkbaar met Mexicaanse, Cubaanse, Nepalese of Balinese psilo. Zoals bij vrijwel alle middelen is een lege maag aan te bevelen. Psilo’s kunnen in het eerste half uur een lichte misselijkheid veroorzaken. Als je dan iets heel lichts eet, bijvoorbeeld een beschuitje, gaat dat meestal over. De trip kan vier tot acht uur duren.

De paddestoeltjes zijn heel goed te drogen en bewaren nog maandenlang hun kracht. Het is dan ook goed gebruik om een voorraad van dit geestverwarmertje te drogen voor de lange wintermaanden. Inheemse psilocybe is een ideaal middel, waaraan je zowel in de natuur, thuis of op een feestje veel plezier van kunt beleven. Het is mild, en als je er niet te veel van neemt, kun je er niet op flippen. Je wordt er op een vrolijke manier high van. De kaalkopjes zijn niet schadelijk voor de gezondheid en hebben, voor zover bekend, geen bijwerkingen, als je er maar veel bij drinkt om de nieren te spoelen.

Een gebruikster zegt, "Je leert jezelf objectief bekijken, dingen waarmee je jezelf voor de gek houdt ga je doorzien. Sommige mensen zitten daar een heel leven in vast. Met paddestoeltjes kun je dat in 1 keer doorbreken. Op psilo kan ik wel lekker uit mijn bol gaan, maar niet oppervlakkig. Dan heb ik behoefte om dieper te gaan."

In ons land zijn er psychonauten die een kwekerijtje van uitheemse, bijvoorbeeld Mexicaanse, paddestoelen in de kelder hebben. De kleinschalige distributie geschiedt via netwerken van liefhebbers. De werking van deze paddestoelen is zeer sterk. Het beste is om er thee van te trekken. Neem per persoon twee tot drie gram gedroogde paddestoelen op een groot glas water. Breng het water in een pan aan de kook. Laat de paddestoelen een kwartier trekken op een laag pitje (zodat er slechts af en toe een luchtbelletje van de bodem opstijgt). Drink de thee op een nuchtere maag. Na een uur begin je te trippen. Dit duurt een uur of vier en neemt dan langzaam af. Er zijn geen naeffecten. Je kunt nogmaals water aan de paddestoelen toevoegen, de thee laten trekken en wegzetten in de ijskast. Deze thee is uiteraard minder sterk, maar lekker bij het ontbijt. De paddestoelen kunnen ook in een omeletje verwerkt worden. De werking is sterk entheogeen, maar ook heel aards. Je kunt je bijvoorbeeld in de geest naar een plek of een persoon begeven en als het ware aftasten hoe het ermee staat. Als er iets verkeerd is, of de persoon in kwestie is ongezond, kun je dat "voelen". Je kunt naar de toekomst gaan en "voelen" hoe een bepaalde aangelegenheid zich zal ontwikkelen. Ook kun je in je geest je eigen lichaam onderzoeken. Je krijgt signalen door wat je zwakke plekken zijn en wat je daaraan kunt doen.

Wanneer je wandelt in de natuur zie je wonderen, bijvoorbeeld energiecircuits, vlak onder de grond tussen bomen, planten en struiken. Het chlorofyl, het groen in de bladeren dat een belangrijke rol speelt in de natuur, krijgt een enorme betekenis. Alles schittert en flonket en vibreert. Wolken zijn geesten, zonsop- en zonsondergangen zijn kosmische gebeurtenissen. Dit is beslist geen partydrug.

"Missionarissen hebben verklaard hoe moeilijk het is de christelijke boodschap uit te leggen aan mensen die ervan overtuigd zijn dat ze allang een middel hebben -de heilige paddestoelen- waarmee ze het woord van God direct en in levenden lijve kunnen ontvangen. Ook kunnen zij naar de hemel reizen en daar contact met God maken." (P.Hurst, Hallucinogens and Culture)

Links

Paddo Startpagina
Mushplanet
Wat zijn Truffels/Philosopher Stones?
Magic Truffles
Wikipedia - Paddo
Red de Paddo

Social Media

Reacties

Paddestoelen heb ik meerdere

Paddestoelen heb ik meerdere malen gebruikt en is mijn favorite drug. Het maakt je niet zo druk en energiek als Mdma of xtc maar is daarintegen moeilijker te sturen. Paddo's is voor mij ook niet een drug die je zo maar even in een opwelling gaat gebruiken. Er gaat een (geestelijke) voorbereiding aan vooraf.. Dit doe ik meestal ongeveer 1 week voor dat ik ga gebruiken (zo ook nu) Ik begin alvast wat spirituele muziek te luisteren,tripverslagen te lezen en na te denken hoe ik mijn avond wil gaan invullen.

Het gebruik van paddo's geeft je inzicht in een hele hoop dingen. Je weet vraagstukken te benaderen vanaf een ander oogpunt en op die manier zul je ook anders gaan redeneren en concluderen. Op het moment zelf lijken al je vraagstukken ineens doodeenvoudig op te lossen maar als je te diep gaat "graven" en te moeilijke vraagstukken gaat beredeneren kun je vast komen te zitten met als gevolg dat je het niet meer makkelijk los kan laten en er over gaat piekeren. Dit had ik de vorige keer, het is net alsof een heel werk van radertjes en tandwielen in elkaar geweven zitten en blokkeren. Dit is een naar gevoel. Op dat moment is het belangrijk dat je je trip stuurt door een wending te nemen, dit kun je doen door een andere kamer op te zoeken of door andere muziek te gaan luisteren. Ook een joint draaien is een optie. Het is belangrijk dat je je stemming kunt veranderen in een handomdraai dat doe je dus door een doel voor ogen te hebben. Een joint draaien als je tript is best een opgave, en een traktatie als hij af is. Let wel op dat het roken van een joint de paddo's versterkt!

Effecten: Het kan zijn dat je na gebruik van de paddo's een misselijkheid ervaart.. dat duurt dan ongeveer een kwartiertje bij mij. en als de paddos gaan werken (in mijn geval na een uurtje) Merk je dat je ineens veel meer ziet dan in normale toestand, als je naar een gestuukte muur kijkt, zie je ineens 1000e kleine witte relief puntjes op de muur. Ook klinkt muziek helder en voller in de oren. Als de effecte afzwakken na een uur of 4 dan komen ze nog wel een beetje in golven terug. Maar meestal heb je een voldaan gevoel omdat je met een tevreden blik kan terug kijken naar je avontuur.

Neem Paddo's en andere

Neem Paddo's en andere substanties serieus, en doe je huiswerk!

paddo's

ik zit met een dilemma en een vraag

Ik ben nu 20 jaar en heb pyschoses sinds mijn 13e nu word ik al lange tijd behandelt met antypsychotica en sinds kort smoor ik wel eens vaker wat wiet bijna dagelijks en ik heb al enorm veel research gedaan maar kan hier niets over terug vinden, als ik wiet smoor maak ik echt de vreemdste dingen mee, ik luister ook heel graag naar goa en psychedelic omdat dit mijn roes enorm beinvloed , ik raak precies in trance elke keer ik gebruik. ik heb soms ook hallucinaties en denk de meest onmogelijke dingen, doordat ik goa beluister zijn mijn roezen vrijwel altijd eng en duister. maar ik ben dan zo in trance dat ik het allemaal niet erg vind ik laat het gewoon op me af komen, ik heb verder buiten mijn gebruik geen last van psychoses en het gaat goed met mij al maanden maar ik vraag me af waarom ik zo sterke roezen en andere belevingen heb terwijl mijn vrienden gwn buzzed zijn. of het zijn psychoses telkens ik gebruik, ik weet het niet goed heeft iemand advies ? naar wat ik ervaar(wiet) en wat ik lees op het internet lsd ik vind mij daar echt in terug precies en ik wil al een tijdje lsd of paddo's proberen maar heb schrik dat dit TE gaat worden

paddo's

Als jij behandelt wordt met a-psychotica, moet je ook onder behandeling zijn bij een arts, vraag hem eens naar de reden waarom je die a-psychotica kijgt. Ga dan nog eens met je ziektebeeld in combinatie met de middelen die je gebruikt/wilt gebruiken zoeken op internet of het verstandig is.

paddos

overal staat dit beter niet te doen maar de drang is wel enorm groot, kvind dit enorm spijtig maar denk dat ik het beter niet doe dan

paddo's invriezen

Heeft er iemand een idee of het ook mogenlijk is om paddo's in plaats van te drogen ook in te vriezen. Ik weet dat dit met gewone paddenstoelen mogenlijk is, enkel worden ze dan plat. maar zou de werkzame stof bewaard blijven?

niet invriezen

Natte paddenstoelen kun je niet invriezen, de kans is groot dat ze gaan rotten. Het beste kun je ze drogen en op een luchtdichte, donkere plaats bewaren.

psychose

ik begrijp je, ik kamp ook al enkele jaren met psychoses en neem geregeld anti-psychotica;
maar de drang naar psychedelische ervaringen is ook groot. ik ben voorzichtig, rook soms een jointje en dat is voor mij meestal ook heftiger dan voor 'normalen'. ik heb op joints al fel getript.
ik ben ook geïnteresseerd in paddo's enzo, maar kweet het niet. iedereen raadt het inderdaad af.

inderdaad op wiet kan ik ook

inderdaad op wiet kan ik ook wel bijzonder stevig gaan en ik heb paddos geprobeert de eerste keer een tijdje geleden ik had me samen met een vriend enorm goed voorbereid en het was goed afgelopen. desondanks dat ene moment men leven wel verandert heeft permanent denk ik na het trippen op paddos benik echt niet meer dezelfde, maar dit in positieve vorm ik raad je niet aan dit ook te doen want er zijn veel risico's in verband met psychoses maar ik heb er lang over nagedacht

eerst drogen en dan vriezen

eerst drogen en dan vriezen gaat wel maar als het ontdooit krijg je een papje.
je zou ook psilo ijsblokjes kunnen maken, 4uur lang in heet water laten staan en dan het water invriezen,psilo ijs blijft maar 4-5 dagen goed.

Dat ben ik zeker met je eens,

Dat ben ik zeker met je eens, het heeft echt m'n leven veranderd en ook m'n persoon, maar in positieve zin. Ik moet daarbij opmerken dat ik dat niet gelijk zo heb ervaren. Zoals hierboven ook staat opgemerkt doorzie je jezelf, maar kun je ook vast komen te zitten als je al te diep graaft. Dat heb ik ook gehad, en aanvankelijk vond ik dat niet fijn. Hoewel niet beangstigend, was de trip voor mij wel erg confronterend. Ik denk dat het belangrijk is op te merken dat paddo's effectief zijn om jezelf te doorzien, maar niet om de problemen die je daarmee vindt te addresseren.

Het is dus zaak om na je trip met je nieuwe inzichten aan de slag te gaan. Soms dacht ik dat het iets in mij verpest had, omdat toen ik mezelf niet doorzag ik ook nergens mee kampte. Maar na een verwerking van een paar maanden was het het absoluut waard!

Ik hoop niet dat ik hiermee iemand bang heb gemaakt, want dat hoef je er niet voor te zijn. Maar je moet wel weten waar je aan begint. Paddo's zijn boven alles een buitengewoon mooie en waardevolle ervaring, die je in staat stelt dichter tot je natuur te komen en de eenheid van de kosmos in te zien. Dat is denk ik voor mij hetm eest waardevolle inzicht dat ik in mijn leven gehad heb. Als je je inzichten eenmaal verwerkt hebt ben je denk ik pas toe aan een volgende trip.. maar toen ik klaar was met werk aan mezelf en ging trippen kon ik ook duidelijk zien dat het probleem zich had opgelost, logischerwijs was het dus alleen maar genieten :) en zo kan het ook zomaar zijn voro jou, want als jij je zaken op orde hebt en jezelf kent zul je alleen maar fijne inzichten krijgen!

ik heb nooit paddos gedaan

ik heb nooit paddos gedaan maar wel truffels dragons dynamite ik ben voor die tijd geestelijk tot de grond toe afgebroken geweest maar door de inzichten die ik kreeg inclusief de confronterende heb ik enorm veel geleerd en ben geestelijk dan ook bijna volledig hersteld ik ben zelfs van mening dat het me geestelijk sterker heeft gemaakt

niet doe dan...

je gaat het waarschijnlijk toch doen.
Iets'werkt er anders bij jou dan bij je maten.
cannabis is heel verschillend bij mensen met ook overeenkomsten.
paddo's ook. het kan een mooie film op leveren of somberder.
paddo's zijn betrekkelijk mild ivm lsd.
ik zou niet te grote hoeveelheden pakken.
tripje is makkelijker te sturen, positiever en korter.
neem dit maar ter harte
dennis

Niet doen

Hoi, weet niet of je al paddo's o.i.d hebt gebruikt (met antipsychotica) maar ik raad het af omdat deze middelen zich doorgaans niet laten combineren. Dit heb ik zelf zo ook ondervonden. Ik raakte verlamd, kon me moeilijk nog bewegen zeg maar. En meer van dat soort ongewenste effecten. Ik weet niet of je dat wel wilt.

Groet