Slotwoord

31- Ten Slotte

Wij zijn niet de enige die legalisatie van drugs bepleiten. Er zijn politieke partijen, politiecommissarissen, hoge ambtenaren en managers uit het bedrijfsleven die erom vragen. De weg die we moeten gaan is duidelijk. De Nederlandse regering dient een diplomatiek offensief op wereldschaal te beginnen. Het gaat erom dat de wetenschappelijke conclusies over druggebruik, criminaliteit, justitie, volksgezondheid, aids et cetera een rol gaan spelen in de wereldpolitiek. Er moeten rapporten opgesteld worden om de regeringen, leidende politici, topambtenaren en opinieleiders uit de kringen van de media, cultuur, sport en het zakenleven voor te lichten. Want de onwetendheid is gigantisch. Vervolgens moet er een weredlconferentie pro legalisatie worden georganiseerd met opinieleiders, wetenschappers, drugsdeskundigen, die de volle aandacht van de wereldmedia heeft.

De derde stap is een wereldconferentie van internationale politici die de bestaande drugswetgeving willen beëindigen of veranderen. De vierde stap is een conferentie van regeringen, of van de Verenigde Naties, die het zelfde willen. Het zou natuurlijk veel sneller moeten, maar het is maar beter om geen hoge verwachtingen te hebben.

Evenals bij het gedoogbeleid, dat nu in allerlei landen wordt nagevolgd, kan Nederland hierbij het voortouw nemen tot er een beweging op gang komt die een eigen leven gaat leiden. Dan moet de weg zo duidelijk zijn uitgestippeld dat er geen andere koers meer mogelijk is. Intussen zullen er tegenbewegingen ontstaan om de legalisatie te ontkrachtigen. Die moeten in een mediastrijd, waarvan de hele wereldbevolking getuige is, bedwongen worden. Het drugsprobleem kan beheerst worden als we ons verstand gaan gebruiken in plaats van onze emoties de vrije baan te geven. Zolang de mens zich door angst laat leiden, blijft hij een prooi van de mafia en andere duistere krachten.

Met zo’n politiek offensief zou Nederland eindelijk de positie innemen die het al lang heeft, maar waar het niet voor uit durft te komen. Maar de trommel roeren is niet genoeg. Daarnaast zou er op het hoogste niveau geheime dilpomatie bedreven moeten worden om regeringsleiders uit de hele wereld over de streep te trekken. Het beste is natuurlijk als zulke mensen eens een wietje zouden roken, daarna een ecstasietje slikken en tenslotte een milde entheogene ervaring zouden hebben, bijvoorbeeld met ayahuasca, psilo of mescaline; ketamine zou ook heel goed zijn om hen wakker te schudden. Dat alles natuurlijk onder de beste begeleiding. Daarna zou het allemaal veel vlugger gaan...

Daar hoeven we dus niet op te rekenen. Integendeel, het zal een harde strijd en een lange weg zijn. De tegenstanders zijn behalve politici: de papierindustrie, de farmaceutische en chemische industrie, de religieuze autoriteiten, politie en justitie in vrijwel alle landen ter wereld. En natuurlijk de verschillende mafia’s. Er zal bloed bij vloeien. Maar er staat een ontzagwekkend wapen tegenover, namelijk: de Waarheid. De wereld zal er niet slechter van worden als drugs gelegaliseerd worden. Integendeel; het leven op Aarde wordt dan kwalitatief beter ! De wereldgeschiedenis en de wereldeconomie, de veiligheid van de mensen en de democratie zullen erop vooruit gaan.

Als de Amerikaanse regering "om" zou gaan en haar macht, diplomatie en geheime diensten zou gaan gebruiken voor legalisatie, zou het natuurlijk ook veel sneller gaan. Maar zal dat ooit gebeuren ? Dat kunnen we dus alleen te weten komen door eraan te gaan werken. Uiteraard kan Nederland niet wachten tot de rest van de wereld zo ver is. Dat betekent dus dat een overheidsinstantie kleine hoeveelheden harddrugs voor zeer lage prijzen aan gebruikers moet gaan verkopen.

Beperkte legalisatie van marihuana betekent dat het wel verbouwd en verkocht mag worden, maar niet geëxporteerd. Kwekers kunnen proberen om heel Nederland vol te plempen, maar de blowers pikken dat niet, want die zijn niet alleen kwaliteit gewend, maar ook afwisseling. De beste kwaliteit en de meeste variatie komt van de kleine huiskweker die er veel tijd en ervaring in stopt. Daarom zullen veel coffeeshops met een netwerk van wisselende kast- en zolderkwekers blijven werken. Die worden idealiter legaal en moeten belasting betalen. De verdienste zal misschien wat omlaag gaan, maar deze mensen zijn dan geen criminelen meer. De grote kweker die voor de buitenlandse markt blijft werken, is dat nog wel. Maar de illegale wietteelt zal zich snel naar het buitenland verplaatsen, waar nog wel hoge, zwarte prijzen betaald worden.

We schreven dat een psychonaut enkele basisregels in acht dient te nemen. Ten eerste moet je voorzichtig zijn; gebruik nooit iets als je niet weet waar het vandaan komt of wie het eerder heeft gebruikt. Neem nooit impulsief onbekende entheogene middelen. Ten tweede: soberheid. Gebruik de verschillende entheogene middelen niet vaker dan enkele keren per jaar:

* Ecstasy: 3 a 4 keer per jaar.
* LSD-25: 2 keer per jaar (Zomer/winter of lente/herfst).
* Kaalkopjes: hoge dosis: 3 a 4 keer per jaar;

lage dosis: af en toe, niet regelmatig.

* Mescaline: 2 a 3 keer per jaar.
* Peyote: 1 keer per jaar.
* Ketamine: 1 a 2 keer per jaar.
* DMT: 1 keer per maand.
* Ayahuasca, alleen bij ritueel gebruik: incidenteel.
* Andere entheogene planten: incidenteel.
* Designer Drugs: Incidenteel.

Een psychonaut die over al deze middelen kan beschikken heeft natuurlijk wel een drukke agenda. Maar de verschillende middelen hebben zo’n uiteenlopende werking dat je niet in herhalingen vervalt. Als je maar zorgt dat je na iedere trip 1 a 2 weken "clean" bent, veel slaapt, wandelt, goed eet en drinkt en veel tijd hebt om na te denken. Net als een bergbeklimmer of een zweefvlieger, een kanovaarder in een wilde stroom of een diepzeeduiker is een psychonaut immers bezig met iets onalledaags. Om goed door de trip heen te komen is de voorbereiding en de afwerking van groot belang.

De kwaliteit van je ervaring op de trip wordt bepaald door:

* Je eigen fysieke toestand en je geestelijke situatie. Gebruik alleen als je gezond bent en je je lekker voelt. Volg de voedingsadviezen en gebruik vitamines.
* De omgeving. Vermijd negatieve invloeden. Wat lelijk, akelig en eng is, wordt vergoot en kan demonische dimensies aannemen.
* De plek. Zoek de stilte van de natuur op, of een veilige, warme maar niet benauwde plek, waar je alles ter beschikking hebt, niet gestoord kunt worden en waar het rustig is.
* Het moment. Voel je nooit gedwongen, heb geen haast. Neem enkele dagen om ernaar toe te leven. Eet weinig, vast, gebruik geen alcohol et cetera. Neem een middel alleen als je je er klaar voor voelt. Zorg ervoor dat je na afloop geen verplichtingen hebt.
* Andere mensen. Zorg ervoor dat er alleen gelijkgestemden aanwezig zijn.

Het is het mooist als alle aanwezigen trippen (behalve de vrijwilliger, die op afstand de boel in de gaten houdt).
Als je merkt dat in een gezelschap iemand negatieve energie uitzendt (bewust of onbewust), ga dan zo ver mogelijk uit de buurt van deze persoon en sluit je van hem of haar af door je geest op iets of iemand anders te richten. Dansen en bewegen helpt. Alleen ervaren psychonauten kunnen zich op straat begeven zonder dat andere mensen zullen merken dat ze onder invloed van een middel zijn. Dat is een experiment dat veel kracht vraagt, maar ook heel veel kracht teruggeeft. Je moet voorbereid zijn op confrontaties met bloeddorstige monsters, levende doden, vampiers et cetera.

Een gebruiker, "Ik was aan het trippen in de metro. Iedereen in de wagon was dood, behalve een mismaakt meisje met maar een oog. Dat was het enige levende oog dat mij aankeek." De derde regel waar je je aan moet houden, als je zoveel mogeljk baat wilt hebben bij entheogene ervaringen en ontdekkingen, is discretie. Wij leven in een wereld die van entheogene ervaringen niets begrijpt en er doodsbang voor is. Daarom eindigden zoveel heiligen en zo veel heksen op de brandstapel. Het is dan ook beter, veiliger, rustiger, kortom prettiger, om niet met andere over je entheogene ervaringen te praten. Behalve met andere psychonauten. Als je wel over die dingen wilt spreken, moet je erop voorbereid zijn dat je leven volslagen kan veranderen door de reakties van je omgeving. Er zijn talloze, soms heel ervaren psychonauten, mensen met grote maatschappelijke carrieres, die entheogene middelen gebruiken zonder dat iemand dat weet en zonder dat je dat ooit van hen zou denken.

Als je met entheogene stoffen gaat experimenteren, zul je merken dat je ervaringen een invloed op je geest hebben. De inzichten die je opzoet, leiden tot een andere verhouding met het leven. In het Oosten heet dit "het openen van het derde oog". Het is geen toeval dat dit "derde oog" precies op de plaats zit van de hypofyse. Dit orgaantje boven onze neus speelt een grote rol bij de aanmaak van allerlei stoffen die ons humeur beïnvloeden. Over de inzichten die je met entheogene middelen kunt hebben, schreef de dichter Terry Southern: "Hoe het komt dat het verboden is, terwijl het zo allemachtig lekker is ? Ik zal je zeggen waarom dat zo is. Omdat je teveel ziet als je high wordt, daarom. Je kijkt overal doorheen. Als je high bent doorzie je al die trucjes en leugens en de hele rotzooi. Je kijkt er dwars doorheen en je ziet de waarheid."

Daarom hebben sommige psychonauten na een trip wel eens moeite met de "gewone" wereld, zoals we die kennen van het journaal en uit de kranten. Dat is begrijpelijk als je ziet hoe de mens bezig is de Aarde te verpesten, maar het is natuurlijk niet prettig als je je eenzaam, vervreemd en paranoïde gaat voelen. Dat is ook niet de bedoeling. Het gaat er juist om dat je sterker in het leven staat.

De oude gnostici zeiden. "Breng de hogere werkelijkheid tot uitdrukking in je dagelijks leven." Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In onze tijd hebben we in het Westen een enorme keuze aan sektes, goeroes, opleidingen en "workshops". Dat is aan een kant heel prettig, omdat je iets kunt uitzoeken wat bij jou past. Aan de andere kant: een psychonaut gaat liever op eigen ervaringen af dan iemand te volgen die het allemaal zo goed weet. Daarom: lees veel over deze dingen en deel je inzichten met bevriende psychonauten. Er zijn in de afgelopen twintig jaar honderden buitengewoon interessante boeken verschenen over wat je met entheogene stoffen kunt bereiken. Vooral in Amerika houden serieuze wetenschappers en onderzoekers zich hiermee bezig.

Je moet je eigen weg zoeken, je ervaringen zo gebruiken als het voor jou het best aanvoelt. Gemakkelijk is dat niet, maar het is duizendmaal beter dan je te laten leven door een maatschappij zonder hartstocht, zonder verbeelding, zonder toekomst. Het belangrijkste is dat je, door je ervaringen kunt zeggen: "Allemachtig, wat is het leven prachtig..."

Een nieuwe versie van het boekje met extra hoofdstukjes over onder andere 2-CB, smartdrugs, guarana, san pedro, GHB, Ibogaine en peganum harmala is verkrijgbaar bij Azarius

Social Media

Reacties

drugs zijn zooo 1900

Beste Hans (Plomp) ,

ik heb je boeken met veel plezier gelezen, lang geleden lang geleden o.a.
Aan de huidige generatie ontbloesemt zich een nieuwe weg tot een natural high namelijk meditatie met kundalini yoga technieken die een mellow bliss produceren die goed is voor je brein en intuitie.
Snowboarden in je mind, gratis en zonder negatieve downs.
Mijn eigen ervaring destijds na 1000 pijpen hash is dat het op de lange termijn bewustzijnsvernauwend en depresserend werkt.
Voor de laatste 25 jaar mediteer ik nu in plaats daarvan 4 uur per dag en haal daar veel meer inspiratie uit.
Ik zou het alle drugsgebruikers kunnen aanraders want een ding is zeker: mediteren is voor trippers erg natuurlijk.

beste wensen,

Frans

yoga

heb ook positieve ervaringen met yoga, tai chi, zenmeditatie, maar ook het bespelen van didgeridoo of beklimmen van bomen. Het laatste is wel af te raden als je dope in je mik hebt. Wat betreft legalisatie, zolang dit niet gebeurt is voor mij duidelijk dat de diverse overheden er baat bij hebben, op de een of andere manier. Wellicht zijn ze bevriend met de grote producenten. Want ondanks alle vervolgingen, en media brandstapels, alle miljarden die in opsporing worden gestopt, blijven de marktprijzen gewoon gelijk.

Endorfine wordt door je eigen lichaam gemaakt, met name bij hardlopen, fietsen en zwemmen. De positieve invloed die dit soort aktiviteit op je lichaam heeft kun je nog versterken door eten van veel fruit en verse groente. De dip na gebruik van dope is dan minder.
En de mentaliteit van 'waar maak je je druk over' die ik zelfs bij het ruigoord publiek meemaak, als het gaat over legalisatie, die lethargische houding (vooral populair bij de in de jaren 70 geboren carriere jeugd) maakt me behoorlijk sick. Daarin gedijen de Donners met hun politiestaat-noodmaatregelen.