Speed

09- AMFETAMINE (Speed, pep)

Een ander middel dat vaak door partygangers wordt gebruikt is amfetamine, dat meestal speed wordt genoemd. "Speed kills" noemde William Burrough Jr., zoon van zijn beroemde vader, de autobiografische roman over zijn amfetamineverslaving. Intussen is Junior inderdaad naar gene zijde vertrokken, terwijl de oude, heroïnegebruikende Senior tachtig is geworden, nog altijd zeer bij de pinken en een beroemd en gevierd kunstenaar is. Bij regelmatig gebruik is speed ook een verwoestend middel. Amfetamine werd in 1887 voor het eerst gemaakt. Het is een stimulant die verwant is aan de adrenaline die in ons eigen lichaam voor energie zorgt. In 1927 werd ontdekt dat amfetamine verlichting geeft bij astma en bronchitis. De farmaceutische industrie bracht toen inhaleerapparaatjes op de markt waaraan patiënten konden snuiven, zodat hun luchtwegen werden geopend. Al snel werd ontdekt dat de inhoud van deze snuifstaafjes opgelost in vruchtensap of een ander drankje een geweldige energiestoot gaf. Speed !!

In de jaren van de Grote Depressie, de jaren dertig, en in de jaren van de Tweede Wereldoorlog was amfetamine DE drug. Gangsters in Chicago gebruikten speed om te kunnen moorden en in de Tweede Wereldoorlog werd het door soldaten aan beide zijden van het front gebruikt om te overleven. Adolf Hitler kreeg vijf keer per dag een speedinjectie; ook de Engelse premier Anthony Eden en president John Kennedy gebruikten in moeilijke tijden speed.

Er bestaan allerlei soorten speed. De bekendste zijn amfetamine, benzedrine, dexadrine en methadrine. Allemaal zijn ze vroeger vrij verkrijgbaar geweest als medicijn, vermageringsmiddel of peppil. Aan het eind van de jaren veertig werden de negatieve gevolgen van amfetaminegebruik steeds duidelijker. De produkten die tot die tijd overal verkrijgbaar waren, worden sindsdien alleen nog maar op recept verstrekt. Toch zijn er altijd kringen blijven bestaan waarin speed populair is. In de jaren vijftig en in het begin van de jaren zestig schreven dokters nog makkelijk recepten uit. In Spanje was speed gewoon bij de drogist te koop.

Toen het moeilijker werd om eraan te komen, ontstonden er illegale laboratoria (waar vooral het amfetaminesulfaat wordt gemaakt). Nederland was zelfs een exportland naar Zweden, waar men er wel pap van lust. Speed is dan ook echt een spulletje voor Vikingen, Hell’s Angels, stoere jongens en mannen op een machotrip, want je gaat je er een hele bink door voelen. Met speed in je pens denk je dat je slimmer bent dan alle anderen en dat je ze allemaal in je zak kunt steken.

Sportlui, wielrenners, atleten, voetballers waren er gek op, tot er voor hen betere middelen ontwikkeld werden. Later ontdekten de punks dat ze er prima op konden headbangen en pogoen en zijn het de metalfreaks die zich er sterk en stoer door voelen. Journalisten gebruiken het wel eens om achter elkaar door te kunnen schrijven. Wie speed heeft gebruikt kan dagen en nachten doorwerken en studeren, uren lang blijven vrijen of te gek dansen. Je raakt heel geconcentreerd op details en je hersens functioneren razendsnel. Er is een groot nadeel aan speed verbonden: het is zwaar verslavend. De extra energie die amfetamine je geeft, is afkomstig uit de reserves van je eigen lichaam, die je daarmee opgebruikt.

Je gaat na een speedtrip net zo lang DOWN als je UP bent geweest. En juist tijdens de uitputting erna heb je zin je energie weer op te wekken met een extra dosis speed. Zo raak je al snel verstrikt in een vicieuze cirkel, die een amfetaminepsychose heet. Een speedgebruiker eet meestal weinig of niets, maar is vaak een stevige drinker, dus het lichaam heeft het extra zwaar te verduren. Net als bij cocaïne wordt het gebit gesloopt. En dat is dan alleen nog maar de buitenkant. Ook van binnen takelt het lichaam af; onder andere de nieren en de lever krijgen zware klappen.

Na een paar maanden stevig gebruik krijgt de speedgebruiker het aanzien van een trillend wrak. Paranoia slaat toe, hij hoort stemmen in zijn hoofd en om zich heen. De psychose heeft veel weg van het laatste stadium van alcoholverslaving, het delirium tremens.

‘t Leven met dope
wordt soms onkomfortabel
de risiko’s die je neem
je lichaam opoffere
om briljant te zijn
om superman te zijn
en maar lulle die speedfreaks
bekke staan nie stil
je wordt een deel van
andermans vibrasies
je bent met mekaar bezig
op een level van gestoorde gevoelens
gevoelige gestoorden
‘k ben een toerist
in de wereld van mobiele mense.
(Herman Brood, "Zoon van alle moeders", De Bezige Bij, Amsterdam 1988)

Het zal duidelijk zijn dat we met amfetamines heel voorzichtig moeten omgaan. Een doodenkele keer gebruiken kan geen kwaad, maar bij veelvuldiger gebruik komen al snel de nadelen naar boven en verandert het prettige gevoel in een hel. Dan kun je niet zomaar ophouden, zelfs al wil je dat. De onthoudingsverschijnselen zijn zo verschrikkelijk dat veel gebruikers het nooit meer opbrengen om te stoppen. Speed wordt geslikt, gesnoven en gespoten. Een heel klein likje van het witte kristalachtige poeder op een vingertop is genoeg. Omdat de smaak erg bitter is, doen veel gebruikers wat poeder in een vloeitje en slikken dat propje door. Het is goed om er heel veel melk bij te drinken; dit werkt als tegengif en beschermt het gebit een beetje. Na een minuut of twintig krijg je een stram gevoel in je kaken en ga je met je tanden knarsen. Er begint energie door je lichaam te stromen; je gaat razendsnel denken en verandert voor je omgeving in een spraakwaterval. Je voelt je onvermoeibaar en scherp, voor een paar uur. Maar in de down erna vraag je je af waar het voor nodig was... Speed wordt ook, zoals cocaïne, opgesnoven, maar het brandt behoorlijk scherp in de neus. Over spuiten hoeven we het niet te hebben. Wie in dat stadium verkeert, heeft geen behoefte meer aan advies.

Speed heeft geen entheogene eigenschappen en is heel ongezond: daarom willen psychonauten er niets van weten. Om wakker te blijven zijn er naast koffie andere natuurlijke middelen, zoals Natural Pep en Guarana, verkrijgbaar in reformzaken en bij sommige drogisten. Bij zwaar lichamelijk werk, lange voettochten etcetera is ginseng aan te bevelen; Siberische volken gebruikten de vliegenzwam voor dit doel. Het kaalkopje, in een kleine dosis, bijvoorbeeld drie tot vijf stuks, maakt zeer energiek als daarbij ook spiruline, bijvoorbeeld drie of vier pillen, wordt ingenomen. Deze combinatie is ideaal om op te dansen.

Spirulina is een natuurprodukt. Het bestaat uit zeldzame, gedroogde algen, die een grote hoeveelheid vitamines en mineralen bevatten. Een grotere dosis werkt eveneens als natuurlijk pepmiddel en is sterk prestatieverhogend. Het wordt door heel veel sportbeoefenaars gebruikt. Spirulina is verkijgbaar is reformzaken. Het is een zeer werkzaam middel, dat ook het humeur positief beinvloed.

Links

Unity over speed

Social Media

Reacties

Speed

Speed is licht verslavend, iets wat vooral tussen de oren zit,
als je er niet te veel van gebruikt werkt het opwekkend.
Ga je meer gebruiken dan kunner er ook psychische effecten optreden.
Voorbeeld hiervan: poetszin geilheid en veel praten over vooral niks.
Fysiek is speed gebruik goed te zien vooral bij grote hoeveelheden
of lang wakker blijven. Voorbeeld hiervan is : stijve bewegingen in armen en benen
trekken met de mond of knarsen met tanden.
Met speed kun je goed experimenteren, omdat als het uitwerkt je je rot voelt en niet meteen weer wilt gebruiken. Zie het als een zware kater.
Natuurlijk kan dit per persoon verschillen.

ik wil tenslot wel nog even waarschuwen!

Ga je speed voor de eerste keer gebruiken
Zorg dan dat je goed gegeten hebt.
Gebruik niet als je zelf emotioneel niet goed in orde bent
of psychische problemen hebt.

20009

En, heb alvast wat gezond herstel voedsel in huis; na een paar dagen 'linksaf' is het heerlijk als je in je koelkast biologische appelsap, vanille vla en wat nog meer lekker zacht naar binnen glijdende gezonde meuk. Je lichaam snakt naar vit. C en suikers. Gegrilde kippenbout of chinees menu 32 doet het ook goed. Dan gewoon wachten; binnen 5 minuten slaap je als een roos!

speed

Ik ben het niet eens met de 1e reactie, van de kater van speed voel je je zo rot en ellendig dat je juist WEL weer wilt gaan gebruiken om je kater weg te snuiven (spuiten of slikken o.i.d.), maar dit is natuurlijk alleen maar uitstellen waardoor je snel verslaafd bent, of een helse depressieve klap van hier tot Tokio krijg als je er mee stopt.
Ze zeggen dat je net zo lang 'down' bent als dat je 'up' bent geweest + het combineren met andere middelen kan de kater ook erg versterken.

speed

ik ken geen viezere troep dan speed wat een para zooi zeg als je depri wilt worde moet je dat gebruiken

speed

in elk verhaal dat ik net heb gelezen zit een beetje waarheid....als je geen ervaring ermee hebt,kun je het beter niet gebruiken zonder een medegebruiker.Hiermee wil ik niet zeggen dat je het dan moet gaan doen.Bij mij begon het ruim 25 jaar geleden met een simpel jointje,wat tot meer en heftiger gebruik ging leiden zoals speed,coke,pillen en heroine,dt alles in combinatie met alcohol...Een goede raad voor een ieder die denkt het maar bij een keertje t kunnen laten,fout gedacht...het gaat je leven beheersen zonder dat je er zelf erg in hebt...pas als het al te laat is.Denk goed na over je leven voor je hiermee de fout in gaat..,en Emergis is geen pretpark!!!!!!

speed

persoonlijk vind ik de verslavingsgevoeligheid van speed minder heftig dan bijvoorbeeld coke. bij coke kun je de hele week in je hoofd nog zinnetjes horen 'zou het niet lekker zijn als je nu wat coke had?' -bijvoorbeeld. dat heb ik zelf bij speed helemaal niet. je moet gewoon, net als bij alcohol en andere verslavende middelen, goed nadenken over je gebruik en het doseren. gebruik het lekker op een housefeest of zo. doe het op zaterdag, zodat je niet na de vrijdag een dag later in de verleiding komt (omdat je zo brak bent). kater je zondag lekker uit, en zorg ook dat je dan vrij van afspraken bent; nogmaals, om nieuw gebruik te voorkomen. doe het dan minimaal een paar weken niet, zo blijf je op gezonde afstand nadenken over de drugs en je keuze het te gebruiken. zelf ben ik na speedgebruik een dag goed gaar, en dan nog twee dagen last van slappe armen en benen, alsof je te lang hebt gesport (wat ook een beetje zo is na al dat dansen). maar mentaal? niet echt. daarin ligt voor veel mensen juist het gevaar denk ik. dan denk je dat je het rustig nog een paar keer kunt gebruiken omdat je er niet mee bezig was. dat is een valkuil, mensen! succes ermee.

misschien heel raar hoor

misschien heel raar hoor ......
maar ik wordt hardstikke rustig van Speed , maar ook van xtc
mijn hele hoofd raakt leeg
onwijs ontspannen

speed

ik word namelijk ook zeer rustig van speed
ge word er blij van zeer leuk gevoel

smoren daar integgen is wel fijn maar 1 nadeel ik val er van in slaap

en das niet goed
want zo kan je niet feesten

alleen spijtig dat ge hier van uit belgie niet meer zo gemakelijk vind

speed

ook al het bovenstaande allemaal gelezen.

ik zeg alleen een ding alsje het graag een keer wil uitproberen doe het alsjeblieft niet!! speed in wel degelijk verslavend. het is goedkoop makkelijk te krijgen en je kan er redelijk onder functioneren.want als je het niet weet zie je het in eerste instantie niet aan iemand.

je hebt geen besef meer van de tijd. verplichtingen of wat dan ook om je heen.... en voor je het weet ben je zo een paar dagen compleet van de landkaart.....

ik wilde het een jaar geleden een keer uitproberen en voor ik het in de gaten had waren we 7 maanden..... ben er nu mee gestopt ( met dagelijks gebruik)maar het blijft voor mij zo nu en dan moeilijk en dan gaan we er weer ff voor .....hoppa 2/3 dagen wakker en gas geven...... klinkt allemaal heel leuk voor een x maar geloof me je wilt het niet als je dagelijkse bezigheid.

het enige positieve wat ik er over kan zeggen is al ga ik dood op me 50e ik ben wel net zo lang wakker geweest als iemand van 80 ;)

Hou je limiet laag.

Wat je zegt over meer willen: klopt, ik heb dat ook. Wanneer de rush voorbij is en je weer terugvalt merk je dat en een nieuw snuifje is zo genomen. Uitkijken daarmee, dat is het begin.

Ik gebruik het af en toe om bijvoorbeeld dronkenschap tegen te gaan of om me op te laden voor belangrijke lessen of colleges, maar ook altijd in kleine hoeveelheden. Ben zelf totaal niet vatbaar voor verslavingen (alleen roken, maar wat doe je er aan?) en ben nog nooit ergens agressief van geworden maar kijk wel heel erg uit wat ik doe. Ik koop nooit veel en heb niet veel persoonlijk contact met mensen die het leveren om te voorkomen dat ik te makkelijk aan meer kom.

Het moment waarop ik het voor het eerst gebruikte was echter minder handig en bedachtzaam. In die tijd zat ik in een forse dip, ben een tijd depressief geweest, en ik deed mee met ervaren gebruikers. Op dat moment voelde ik me geweldig (fantastisch gevoel wanneer je zelfvertrouwen zo aan de grond zit), alsof ik alles aankon en ik heb zelden zo lekker gestapt. Daarna: 3 dagen lang kramp in mn kaken, mezelf 24 uur per dag moeten bezighouden en intussen de symptomen verbergen voor mijn omgeving. De down kwam nog harder aan: ik voelde me meer dan een week nóg ellendiger dan normaal in die tijd. Achteraf bleek ik ook wel erg veel gehad te hebben voor een debutant.

Tegenwoordig ben ik niet negatief over het gebruik. Kleine hoeveelheden, zodat ik nog wel in slaap kan komen en de down minder inslaat, bevalt best en zorgt ook dat de drang naar een nieuwe kick klein is. Weinig in bezit hebben helpt daar ook in mee. De tijdelijke boost is heerlijk maar juist daarom gebruik ik het niet vaak; het moet bijzonder blijven.

Mijn tips daarom: hou jezelf in de hand qua hoe veel en hoe vaak, zorg voor de juiste omstandigheden (zoals elders genoemd is een vrije dag daarna erg handig), mix niet te veel met andere drugs, gebruik het niet voor het sporten (dat beviel totaal niet) of wanneer je niet in je vel zit en wanneer je het voor het eerst doet: doe het met bekenden die ervaring hebben, zij weten precies wat er gebeurt. Dat laatste geldt overigens voor alle drugs. Verder vooral genieten ;)

Speed vind ik persoonlijk

Speed vind ik persoonlijk veel verslavender dan coke. En dat vooral te maken met het feit dat je doodmoe bent als je een paar dagen gebruikt hebt. En dan ga je dus toch weer wat gebruiken om dat te verhelpen. Ik kan nooit slapen na speedgebruik. Pas alsjeblieft op met de porties die je neemt. Een beetje is al genoeg.
Als ik het gebruik voel ik me top, ik kan door blijven gaan, kan veel meer drinken dan normaal en bij de seks durft het veel langer voor ik klaarkom. En dat beleef je ook heftiger dan normaal. Wel heb ik een gevoel van paranoia, ik denk dat iedereen ziet dat ik heb gebruikt. En de kater na het gebruik weegt niet op tegen de voordelen, je voelt je echt gesloopt en brak. Ik heb 1x vier dagen elkaar gebruikt, ik heb de volgende 3 dagen bijna alleen maar in bed gelegen. Je eet en slaapt amper dus je lichaam wordt compleet beroofd van zijn reserves.

Dosering

Ik lees hier in de reacties veel over doseringen, niet te veel en dit en dat.. maar wat is de maatstaaf voor weinig, en wanneer is het veel?

Persoonlijk wordt ik er vaak heel ontspannen van. Ik ben iemand die alles tot het laatste moment uitstelt, en zelfs dan nog verder uitstelt. Als ik gebruikt heb echter, lijkt de speed mij snel te bewegen juist datgene te doen wat ik uitstel, zoals bijvoorbeeld huiswerk, en dan is het ook zo gepiept..

Dat macho-gedrag/gevoel en dergelijke is mij nog nooit opgevallen, zowel niet bij mijzelf als bij vrienden van mij.

Ook zorg ik wel altijd dat ik stevig blijf eten, je hebt misschien helemaal geen zin in eten, dit zit echt tussen de oren! begin maar eens na een uur of 2, 3, flink te eten, het gaat er zo in!
Daarnaast drink ik ook veel water vooraf, tijdens en na. Ook heb ik nog nooit last van een kater gehad, of een down-dip.

Grootste en enige nadeel voor mij (naast wat het met je lichaam/geest doet natuurlijk) dat je lul er nogal klein van wil worden lol

Vindt het ideaal in combinatie met een of twee goed volgestopte joints, echt geweldig. Beperk het gebruik ervan echter wel tot grote feesten/festivals of voor school. Meestal zo'n 1 a 2 x in de maand dus.

Misschien moet je je eens

Misschien moet je je eens laten controleren op AD(H)D, speed lijkt qua structuur veel op ritalin. Daarom reageren de hersenen op de speed alsof het ritalin is. Het verschil is echter dat Speed pieken en dalen met zich mee brengt, Ritalin werkt geleidelijk en er zit geen troep in.

Ik moet alleen eerlijk zeggen dat ik al een aantal keer heb geprobeerd over te stappen op Ritalin, maar mijn beste vriend is nog steeds Speed. En ik kom het atheneum tot nu toe prima door..

een tip gebruik dan gewoon

een tip

gebruik dan gewoon sos

speed laat je na een aantal nakkies al voor zorgen
dat je je twee dagen voelt als 'i feel like dying'

toen ik pep paar weken achter

toen ik pep paar weken achter elkaar gebruikte, meestal elk weekend en soms paar dagen doordeweeks kwamen mijn ouders er snel achter..
doordat ik wit was en paar kilo was afgevallen.
hierdoor ben ik 5maanden met pillen en pep gestopt.
nu gebruik ik geen pillen meer omdat ik bang ben dat t fout gaat..
en als je dan net op een feest staat is t niet leuk ;)

nu gebruik ik pep alleen nog met feesten, naja.. nu zit ik er ook weer 2weekenden aan..
ik slaap dan ook nooit, meestal ben ik 3 a 4 dagen wakker en eet bijna niks..
maar ik merk wel dat ik para verschijnselen heb..
als ik na gebruik buiten loop of zelfs bij vrienden denk ik dat ze het over me hebben en dat ze iets willen doen.. voel me dan niet op me gemak.. kan ook zijn omdat je dan zolang wakker bent?
op hardcore feesten heb ik er gelukkig geen last van.. dan denk ik dat ik alles aankan en sta te stampen van begin tot einde. en loop veel rondjes :P ook praat ik dan veel met onbekende, vind het dan altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.
denk dan dat iedereen een vriend van me is en zeg iedereen vrolijk gedag.
voorderest vond ik het wel interressant om hierover te lezen!!

groetjess uit west-friesland :P

speed en depressiviteit

Ik gebruik al enige tijd medicijnen voor depressiviteit. Zo slik ik Zyprexa, Trazolan, Lithium en nortrilen. Van deze medicijnen wordt ik sloom en ik kan moelijk tot aktie komen. Nu heb ik op een feestje voor het eerst speed genomen en ik moet zeggen dat dat wel is bevallen. Ik kom weer aan dingen toe en van de slapeloosheid heb ik met behulp van een valiumpje geen last. Ben ik nu helemaal verkeerd bezig of kan ik speed met mate gebruiken voor een betere kwaliteit van leven?

je hebt gelijk

je hebt echt helemaal gelijk.

ik was bijna 13 en kwam terecht bij verkeerde vrienden..
ben bijna 1,5 zwaar drugs verslaafd geweest. kon niet meer zonder... jatte geld, deed dingen voor drugs enz,

het nam mijn leven over.. en had ik niks dan liep het verkeerd. werd ik woedend maar ook depressief..
Toen ik op een dag thuiskwam en in de spiegel keek en naar de foto van toen ik nog niet zo verslaafd was... knapte er iets.
ging bij me eigen denken van waarom doe ik dit. en ik moet veranderen.

ben verandert was helemaal gestopt en nu gebruik ik af en toe bij een feest.

Ben nu 17 jaar, en heb best veel levens ervaring.
Maar geloof me. vanuit je zelf stoppen lukt wel. maar je moet er 100% erachterstaan.

probleem para zijn

je moet gewoon naar de spycholoog gaan...
ik had dit probleem ook heeft eik niks met de drugs te maken de drugs versterkt t alleen mvg pim
ps hoop datje er wat aan hebt

Ik had gister voor het eerst

Ik had gister voor het eerst speed gebruikt maar het deed niet zoveel met me?

speed

ik heb speed 1x gesnoven, en inderdaad het brandt als een malle. en ik heb het 1x in een glas fanta gedaan, en heb het toen als een shotje als het ware ingenomen.
toen ging er een wereld voor me open !

het effect was veel sterker dan snuiven, en uiteindelijk ook langer. het is wel zo dat je het na 10min benauwd krijgt en een paar keer pieken en dalen merkt wat misselijkheid aangaat. bereid je ook maar voor aardige pijnsteken in je, inmiddels flink gekrompen, pielemans.

klinkt allemaal niet echt tof he ? maar geloof me, het up effect en het verzadigd gevoel is ook echter beterrrrrrrrrrr haha ! al met al een zeer fijne ervaring. al was de neiging het opnieuw te doen wel vrij sterk, sta dus sterk in je schoenen !
en precies, hoor ik je al denken, dat sta je wel ;-)

ADHD

Jij hebt ADHD!!! heel zeker!
Ik had dat ook niemant begreep dat ik zo stil was en rustig.
Rustiger dan normaal en sociaaler.
Wel kun je je goed concentreren als je wat doet.
Maar je krijgt geen EGO en ook geen EUFORIE
Waarschijnlijk kan je ook gewoon slapen.
Praat met iemant over ADHD.
Beter krijg je medicatie.
DEXTRO Amfetamine
Ritalyn
Concentra is het beste

Maar speed is wel rotzooi, want het is chemicher en minder zuiver.
Groeten uit Weert!

reactie depaktie

Helemaal verkeerd!
Speed is maar een 'tijdelijke' oplossing om met die depressiviteit om te 'kunnen' omgaan. Je kan idd het leven weer aan, alles lijkt in orde en vergeten. Maar voor je hebt telkens meer en meer speed nodig om je uiteindelijk nog zo vrolijk en opgepept ge voelen, omdat je naar mate je neemt niemeer het gevoel wilt hebben dat de speed uit aan het werken is of uitgewerkt is , waardoor je weer gaat nemen.. en zo blijft dat maar door gaan. En uiteindelijk ervaar je nog enkel de nadelige effecten van speed en ga je dubbel zo depressief zijn dan dat je voor het gebruik van speed was! En wens je nooit begonnen geweest te zijn ermee. Want hoe goed het ook voelt de eerste tijden enzo, het blijft allemaal niet duren, en vroeg of laat besef je eigenlijk dat het nog meer stuk gedaan heeft als je goed. Je moet proberen de oorzaak van de eerste depressie aan te pakken, niet laten 'verdringen' door drugs ! Want het is een cirkel waar je uiteindelijk nietmeer uitgeraakt!

Ik gebruik zo nu en dan wat

Ik gebruik zo nu en dan wat speed (pep). Ik schat dat ik het ongeveer 2 á 3 keer per maand gebruik, en alleen bij feesten of als ik een lange avond op stap ga. Daarnaast volg ik gewoon een HBO opleiding (heb daarvoor gymnasium gedaan, heb atheneum afgerond)!

Ik vind het effect van speed echt geweldig, mits ik 4 á 6 sleutelpuntjes gebruik. Ik raad mensen ook aan om nooit meer dan 8 sleutelpuntjes te gebruiken. Dat is al een aardig hoge dosis. Onder een sleutelpuntje versta ik een klein bultje voorop je fietssleutel.

Met 2 puntjes heb je een paar uur redelijk wat energie, maar slaap je nog prima. Ik merk er zelf niet heel veel van.
Met 4 puntjes heb je veel energie en slaap je lastig, meestal pas heel laat.
Met 6 puntjes heb je ongelofelijk veel energie, voel je je geweldig en slaap je sowieso niet.
En met 8 sleutelpuntjes ga je kneiterhard en voel je je onoverwinnelijk.
(De effecten zijn uiteraard voor iedereen anders, maar zo ervaar ik het)

Is speed chemische rotzooi? Ja. Slaap je er slecht door? Ja. Verdwijnt je eetlust voor een halve dag? Ja. Is het verslavend? Hangt er van af.

Als ik speed heb ik gehad, voel ik me een hele nacht geweldig. De volgende dag echter voel ik me vaak moe en heb ik totaal geen zin om iets te doen. Ik kan echter nog wel leren en gewoon normaal functioneren de volgende dag. Ik heb echter nooit het gevoel dat ik de volgende dag weer zin heb in speed. De volgende dag denk ik altijd: Wauw, ik voel me echt ongelofelijk moe nu. Ik neem het nooit meer. Vervolgens gebruik ik het 2 week later of zelfs een maand later pas weer.

Ik weet dat het ongelofelijk slecht voor me is, maar ik gebruik het puur als party drug zo af en toe.

Een aantal tips:

- Gebruik 4 á 6 sleutelpuntjes, dat is genoeg om hard te gaan
- Blijf veel water drinken. Je krijgt snel een droge mond en je lichaam verbruikt veel water. Water is bovendien goed voor je tanden, aangezien je speeksel snel wegtrekt uit je mond. Ik ben de volgende dag nauwelijks brak als ik veel water heb gedronken!
- Eet genoeg voordat je speed gebruikt. Je eetlust verdwijnt namelijk voor een halve dag ongeveer.
- Gebruik het alleen als je sterk in je schoenen staat en down-to-earth bent.
- GEBRUIK NIET TEVEEL EN NEEM HET MET MATE!

Ik weet van mezelf dat ik psychisch sterk in m'n schoenen sta. Zelfs als ik extreem dronken ben, ben ik nog aardig helder van geest. Na het gebruik blijf ik ook lekker doordrinken en door smoken (wiet/hasj), ik voel me altijd goed!

Rustig aaaaan.

Gebruik met mate

Ikzelf heb eind jaren '90 een gabberperiode gehad. Eens in de paar maanden kocht ik een grammetje speed, dat ging dan ook bijna in een keer op en daarna had ik er geen behoefte meer aan. Tegenwoordig, als ik uit ga, het komt niet meer zo vaak voor maar combineer in een lijntje speed met XTC, dat is voor mij de perfecte combinatie. Met een pilletje raak ik, vaak vooral na de tweede dosis nogal in mijzelf gekeerd en word ik een beetje vaag. Als ik het combineer met een lijntje speed heb ik het gevoel van een pilletje maar blijf ik door de speed toch heel alert! Perfecte combi voor mij! De enige keer dat ik gebruik zijn koninginnedag (mocht ik vrij zijn), Oud en nieuw (geldt hetzelfde voor als K-dag) en zomers op een festival. Hoogstens 4 keer per jaar dus want ik heb genoeg vrienden gezien die helemaal de verkeerde kant opgingen! Blij dat ik op vrij jonge leeftijd de boeken "Christiane F." en "het onkruid en de bloem" heb gelezen, dat zijn mooie realistische boeken die waarschuwen voor drugsgebruik! Af en toe een lijntje speed kan in mijn ogen geen kwaad maar zoals een gebruiker hierboven schreef: twee à drie keer per maand vind ik toch al echt teveel!

Geen last van speed

Mijn eerste aanraking met speed(ik 15 jr) was in 1994 op een buiten festival(Maasvlakte) en ik(nu 35 jr) gebruik het nog steeds.

Ik gebruik het sindsdien bijna elk weekend met een periode er tussen gehad van ongveer 2 jr bijna dagelijks gebruik. Eerst snoof ik dat witte goud maar de laatste 5 jr doe ik het in een capsule(maat 2) en dat bevalt des te meer.
Geen last meer brandend gevoel of een smerige smaak in je keel of het ge etter om er een nakkie uit te halen met een sleutel or what ever op een feessie.

Het gebruik schommeld tussen de 3 en 5 caps v.a. zaterdag middag tot zondag morgen. Ik heb geen last van negatieve of rare verschijnselen (para,achterdocht,nergens zin in hebben ect..)tijdens en na het gebruik.
Alleen wat aan de moeie kant op de dinsdag maar als dat alles is....
ik slaap goed en eet gezond en heb een goed gebit en ik sport regelmatig.

De kwaliteit van speed vind ik nog steeds goed haal het al jaren bij dezelfde vandaan en altijd kwaliteit alleen de kleur varieert wel eens.

Speed gebruik lijkt mij geen probleem je kunt er zelfs oud mee worden, als je maar weet hoe er mee om te gaan, en zorg dat het geen must have wordt.

Greetz from R uit zaanstad

het beste advies is: niet aan

het beste advies is: niet aan beginnen! ook niet voor een keertje, gelukkig word je er zowieso niet van, ooit aan de coke geraakt en er nog elke dag zin in, wou dat ik het nooit geprobeert had. mvg peter

...

Redenen om nooit te gebruiken:
- verslaving in familie (kan genetisch bepaald zijn)
- negatieve emoties (kan van kwaad tot erger)
Drugs is zeker geen middel om negativiteit te onderdrukken, het versterkt juist de emoties en geeft de verslaving zo meer kans!

Ikzelf begon met blowen toen ik 13 jaar was, wilde het eens proberen en kwam erachter dat ik er relaxed en rustig van werd. De stonedheid deed me even niet herinneren aan de pestkoppen op school, ik had lachkicken die ik nooit eerder had gehad en was dol gelukkig tot de volgende dag weer begon en alles weer het oude was! Ik begon steeds vaker en vaker en heel veel vaker te blowen zelfs zo erg dat ik het tussen de lessen door deed. Ik heb tot mijn 19e geblowd totdat ik er angstig van werd.

Op mijn 14e had ik mijn eerste HC feest, had geen flauw benul van XTC maar nam impulsief een hele pil.
Dat moment op die dag vergeet ik NOOIT meer, dat was het gelukkigste, mooiste en fijnste gevoel dat ik (zelfs tot nu) heb gehad. Pas toen ik bijna 16 was en ik weer uitging koos ik weer voor de XTC en dat was ook op een gegeven moment ieder weekend spacen in het park. Na een half jaartje kwam Snelle Jelle op visite, och dat wilde ik ook wel proberen wist inmiddels maar al te goed dat drugs mij gelukkig en een socialer mens maakte. Na een tijdje was ik de pillen zat en begonnen mijn dagen met de speed steeds langer te worden.
Kilo's vlogen eraf, kreeg meer zelfvertrouwen, maakte sociale contacten, was niet bang meer voor negativiteit, kwam voor mezelf op en was uitermate hyper-aktief in praten en doen maar daarin tegen ook schijt aan alles en iedereen hebben waardoor ik mijn moeder flink wat kopzorgen heb bezorgd en slecht te bereiken was omdat ik weer niks van me liet horen en wegbleef... ook dit heb ik gebruikt tot mijn 19e.
Mijn vriendje was anti-drugs en had alle contacten verwijderd. Geen drugs meer... ik was weer het meisje dat ik niet wilde zijn en koos bier het alternatief. Ook hier raakte ik dagelijks aan verslaafd waardoor ik erg antisociaal werd en in een tijd van 6 jaar 2 keer in de gevangenis was beland. Op dat moment werd depressie bij mij vastgesteld met zwakke symptomen van borderline. Ik ben nu 25 jaar en sinds vorig jaar stopte ik met drinken en koos ik weer voor de speed na 5 jaar clean te zijn geweest. Ik heb vanaf mijn jeugd tot aan heden heel veel slechte en nare gebeurtenissen meegemaakt en op het moment dat ik weer ging gebruiken was ik dakloos, geen werk, vriendje kwijt kon me niks meer schelen! Afgelopen december had ik een eigen huis en baan maar al snel werd ik gelijk geïntimideerd en zakte de wereld onder me voeten vandaan. Ik was zwaar depressief leefde echt in een andere wereld, mijn moeder trok aan de bel bij het GGZ en is de diagnose Borderline (zeer hoge scores), Posttrauatische stressstoonis vast gesteld. Sinds december zit ik volledig geisoleerd in me huis omdat ik straatvrees heb. Sinds 3 maanden word ik van de speed erg kalm en rustig terwijl als ik nuchter ben juist druk ben in me hoofd, aan het friemelen ben, of snel afgeleid etc.. maandag moet ik weer naar het GGZ om te kijken of ze wat voor me kunnen betekenen en opnieuw een diagnose kunnen stellen want volgens mij heb ik ADD of ADHD er ook ineens bij(dit bericht heeft me bijna 3 uur gekost)

Al met al....... ik zeg niet dat dit je kan overkomen maar iedere ervaring die je leest is er 1 :-)

Take care!!

pep is wat mij betreft de

pep is wat mij betreft de meest universele drugs die er is. Ikzelf gebruik een keer per 2 tot 3 weken en blijf dan altijd het hele weekend wakker.
Ik stop wel altijd op zondagavond en pak op maandag ook niets meer bij, zo blijft het een genotmiddel. Het leuke van pep is dat ik elke 12 uur ongeveer in andere sferen kom en je kan er mee feesten, socializen of hyperfocusen. Ik combineer het nauwlijks met andere drugs (hooguit een paar biertjes, 2/3 jointjes of een pilletje om het weekend mee op te starten). Het enige waar ik maandag last van heb is een droge bek, so be it.

mijn ervaring met speed

Zojuist alle verhalen gelezen, allemaal heel herkenbaar.

Ik ben op mijn 14 (was bijna 15) begonnen met blowen, ongeveer een jaar dagelijks geblowd, en na die tijd opeens gestopt met blowen.. Werd er alleen maar dood moe van. Ergens aan het einde van de zomer (was half jaar 15) werden mijn interesse in drugs groter, puur uit nieuwsgierigheid.. Op een gegevenmoment werd mij GHB aangeboden, en dit leek mij wel leuk om te proberen.. Nadat dit enigzins uitgewerkt was werd mij een. Lijntje speed aangeboden, dit sloeg ik uiteraard niet af.. Ik voelde me zo kompleet anders dan normaal, zo veel beter dan normaal.. Niet meer moe, verveeld etc. etc. .... Wat een grote rol gespeeld heeft is dat ik in de periode van ruim 3 maanden geen gbruik, onbewust, geestelijk enorm gefucked werd door een aantal mensen die ik als echte vrienden zag, en met veel vertrouwden.. Ik werd steeds stiller en steeds meer in mezelf gekeerd, vertrouwden niemand echt, en was (ben nu nog steeds) bang om nieuwe contacten te leggen met nieuwe mensen.

In het begin zaten er ruim 3 maanden tussen tot ik nog een keer gebruikte, en daarna wist Zondag was mijn brak-dag, gebruikte alleen in weekenden om de maand of langer, en alleen 's avonds. Helaas werd om de paar maanden, om de maand, kort daarop werd het om de week (dit ruim binnen een jaar)...

Toen ik 16 was. Gebruikten ik zoiezo vrijdag avond, de hele zaterdag en zondag. Ging van een halfje in een weekend, naar 3 in een weekend. En kort daarop werd het 4 gram in een week, want begon op school te gebruiken..

Na ongeveer 3 kwart jaarbesloot ik tevergeefs te stoppen, werd zwaar paranoïde, had achtervolgingswaanen, en een groeiende angst om me daar te begeven waar onbekende menen waren.

Na een paar maanden begon ik rond de examens op school weer dagelijks te gebruiken, om te leren, om wakkerder op school te zitten. En om niet te spijbelen...

Na mijn examens gefeest als en gek tot ik uiteindelijk werken leren ging doen. Op mijn werk hield ik het bijna een jaar vol om nuchter te blijven... Op school (maandag, was het voor mij de nieuwe brak-dag). Na verloop van tijd begon ik na het werken te gebruiken, wat gevolgd werd door 's ochtends om wakker te worden.. Drukke periode brak aan op het werk, veel stress en voelde me deprie.. Dus ging ik op het werk ook gebruiken.. Dit was inmiddels "slechts" 2 à 3 gram in 7 dagen, uiteindelijk kwam kreeg ik vakantie, maar geen rust ivm beloftes om de tuin op te knappen.... Aan het einde van mijn vakantie kreeg ik een ongeval en belande ik meerdere maanden lang in de ziektewet, dit heeft mij 4 weken helemaal nuchter gehouden.. Tot iemand voor mij wou halen... Sindsdien zit ik wekelijks aan de 2 gram, wat ik nooit meer wil overschrijden, middels ben ik 18 jaar, ondertussen verliefd <--dit sinds ik begon met speed nooit gehad) en het klikt, zij weet mijn verleden en steunt mij enorm, en voor haar heb ik besloten om na dit weekend een eind aan mijn verslaving te maken.. gelukkig ben ik sinds afgelopen week weer aan het werk (nuchter, en alleen lichte werkzaamheden) en moet ik volgend weekend geopereerd worden. Ik weet waarom ik wil stoppen n wil dit maar wat graag, gelukkig helpt mijn situatie me een beetje mee, moet fit zijn voor de operatie en 3 weken herstellen.

Ik mis het nuchtere leven, had / heb geen plezier meer in het leven, vroeg me af of het het wel waard was om verder te leven... Hier gelukkig over gepraat met mijn enige echte vriend, en met die vriendin. Tot de conclusie gekomen dat de speed de oorzaak is van nagenoeg al mijn problemen, heb in minder wordende mate angst voor onbekende mensen, bang om mij in drukere ruimte te begeven, bang om negatief beoordeeld te worden, hoe ik me voel kan ook in een keer van vrolijk naar kut omslaan.

Als ik die vriendin niet had leren kennen, ben ik bang dat ik op den duur niet meer met mezelf had kunnen leven, een eind aan mezelf maken leek mij niet het best, maar wel zeker het makkelijkst en hier shrok ik gelukkig van... Alles was voormij gezijk, en op 1 ding na (buiten speed om) gaf niets mij meer vreugd.

Ik besef pas sinds een paar maanden waar ik mee bezig was en ben, en heb nog een enorme weg te gaan, gelukkig heb ik weer iets gevonden om voor te leven, en plannen voor in de toekomst. Als ik dit vantevoren had aan zien komen, was ik van de speed afgebleven! (ook wil ik toevoegen: ik had nooit echt verlangen naar speed, het is alle behalve een duidelijke verslaving, bij mij sloop het er in, en werd het een gewoonte, waar ik niet mee wou stoppen, wat. Achteraf wel degelijk een verslaving is)

Ik heb dit met zéér véél moeite geschreven. Het is mijn persoonlijke ervaring met speed, kompleet verteld uit mijn oogpunt. En ook niet voor iedereen is het hetzelfde of kunnen ze dit verwachten.

Ik wil speed ook zeker niet afraden, maar besef waar je mee bezig bent, denk er over na als je gaat gebruiken. Ik had pas na 3 jaar door waar ik mee bezig was!

Mvg n.

Het gaat al een jaar slecht

Het gaat al een jaar slecht met me, depressie en het wil maar niet lukken met de liefde, maar de laatste paar weken is m'n toestand heel sterk verslechterd. Ben steeds meer een gewoonte naar speed gaan opbouwen en nu ben ik heel de dag door aan het snuiven.
Ik weet dat ik hulp moet gaan zoeken nu het nog te redden valt, maar m'n gevoel en m'n verstand zitten nog niet helemaal op één lijn. Ben van plan om tot het einde van de week het ervan te nemen en dan proberen te kappen met de troep.

ik ben al sinds men 14 jaar

ik ben al sinds men 14 jaar aan de speed en ben er nu 42 ik weet wat het is en heb ook en paar keer gestopt maar ik weet uit ervaring iemand die er mee begint kan nooit stoppen een keer eraan dan ist voor het leven men kan en jaar zelfs twee jaar eraf blyven maar ooit gaat men er naar terug chapeau degene die het wel lukte maar ik weet niet of dat wel zo is want speed is en hel voor het leven voor erin te geraken geen probleem maar eruit geloof me NEVER

speed wereld drugs

ik wou ff zeggen dat ik al 15 jaar speed gebruik en het laatste half jaar het ook shot mijn mening is dat het een wereld drugs is die ze nooit hadden moeten verbieden ik raad het iedereen aan om het is te proberen begin met een bommetje of een snuifje maar als klap op de vuurpijl moet je het zeker 1 keertje shotten dat is een wereld ervaring hier wou ik het bij laten veel succes en wees voorzichtig bij de eerste keer

Test

Even wat frustatie eruit schrijven over mensen die overtuigd zijn van dingen die niet waar zijn, bewust of onbewust.

''Ze zeggen dat je net zo lang 'down' bent als dat je 'up' bent geweest''

Die zin heb ik op meerdere sites gelezen, en begon me lichtelijk te ergeren.
Persoonlijk denk ik dat de mensen die dat beweren, nooit of één enkele keer hebben gebruikt, en het dus nooit serieus hebben ervaren.
De eerste paar keer dat ik (En zo'n 20 verschillende mensen in mijn omgeving, velen die elkaar grotendeels niet eens kennen) een snufje of paar sleutelpuntjes heb gehad beweerde ik ook zeker dat het waar was.
Echter na nu zo'n 15 jaar toch flink heftige tijden heb meegemaakt met speed mijn mening bijgesteld.
Denk zelf ook even na..
Ik bedoel stel je voor dat een speedverslaafde na 2jaar dagelijks gebruik gewoon vrijwel nonstop strak of in een roesje is, hij als die afkickt, 2 jaar op bed ligt? -.-, en wetende dat speed na 3/4 dagen uit je bloed/urine is, en na (in het uiterste zeldzame) 7 dagen geval totaal weg is uit je lichaam? Waarvan kunnen mensen dan ooit langer dan 7 dagen een kater krijgen...? (Dat is sneu voor mensen van een jaar of vijftig die al 20jaar of langer verslaafd zijn, een kater van 20 JAAR!, heeft het dan nog zin om te stoppen...?) Daarnaast bestaat het feit dat ik 4x per maand, 15 jaar achtereenvolgend, zo'n 99% van de keren zelfs al een dag na het snuiven/slikken gezworen dat ik bepaalde dingen niet heb gedaan of gezegt, op een gegeven moment zijn sommige hele dichte bekenden (niet gebruikers die wisten dat ik gebruik) het gaan filmen, en zelfs toen ik het filmpje aan het kijken was, hadden mijn ogen het heel moeilijk om het te geloven.
Sterker nog, na het besproken te hebben met mijn ''Speed gebruikende omgeving'', kwam er opvallend genoeg naar voren dat er geen uitzondering is, sommige mensen die een paar jaar gebruikten, wisten het zelfs niet!

Dus waarom zeggen instanties dat down zijn even lang is al up?
Bang maken met verdraaide verhalen?
Ze weten toch dat het na 7 dagen niet meer in je lichaam KAN zijn?
Of leg ik nu een link die hoogbegaafd is, en niemand dat kan verzinnen..? (Ik ben niet achterlijk, maar het enigste mens op aarde die dat doorheeft is ook een beetje teveel van het goede.)

Oja, het vergeten van dingen, of eigenlijk lege gaten in je geheugen hebben verklaard ook waarom mensen er van overtuigt zijn dat ze rustig worden van XTC of Speed, of de mensen die dat beweren hebben weinig gebruikt, of altijd met andere, die het daardoor ook niet doorhebben/bang zijn het te vertellen..
En alsjeblieft, ga voordat je een comment stuurt met daarin volhouden dat het wel zo is, gewoon voor de gein maar de volgende 5x een paar camera's in de kamer plaatsen en blijf daar gewoon de hele tijd als je vaag bent, je verbaasd je dood.
Soms maar lege gedachte van een minuutje in twee dagen en nachten, soms 3 uur van een 12uur lange space.
Rustig worden van XTC of Speed is onmogelijk, geen enkele langdurige gebruiker zal dat ontkennen. Sommige mensen moeten een half jaar wekelijks snuiven om erachter te komen wat de space nou precies is, omdat je zo verschrikkelijk veel vergeet en ook nog is verhalen hoort van andere gebruikers, die geloof je automatisch want, je weet ook serieus niet meer dat je een paar uur achtereenvolgend als een malloot met je tanden ging knarsen.

Nou, om nog even een adviesje te geven, als je een paar keer gebruikt (dus niet als je het 1 keer hebt gedaan om te testen of uit nieuwschierigheid, maar ook LICHTELIJK VERMOED dat je het vaker gaat gebruiken in je leven), , stel een deadline, overschrijdt je die deadline, STOP ermee, lukt het wel, dan ben je één van de gelukkige die het met mate kan houden.
Hiervoor geldt natuurlijk wel dat je geen belachelijke deadline moet stellen als, 2 uurtjes niet nemen, nee als je jezelf voor de gek houdt, heb je 2 keuzes, wachten tot het fout gaat, of andere mensen om hulp vragen. Your choice, your future.
Speed is niet slechter als dagelijkse producten, maar het risico factoor dat het mis gaat licht te hoog, volgens degene die het mogen verbieden.

(En gelukkig maar dat het niet waar is, terwijl ik op de knop druk om dit bericht te versturen heb ik me even laten gaan, en nu alweer 4 daagjes 24/7 onder invloed van Speed doorgemaakt, stel je voor, maandag moet ik weer aan het werk, ik wil me liever niet ziek melden vanwege een kater! ;))

Geniet van je leven, maar pas op, zorg ervoor dat het je levensduur niet halveerd, of aanzienlijk verlaagd, en denk nou gewoon met veel dingen na, dan kom je al een heel eind!

Hopelijk hebben jullie er wat aan!
Groetjes Niels.

Dat komt misschien omdat je

Dat komt misschien omdat je je van speed in de eerste instantie nuchterder gaat voelen tenzij je een hogere dosis neemt het is ook geen trip middel maar heeft dan weer wel een psychische werking het kan zijn dat je niet genoeg nam of dat je het niet echt in de gaten had de meeste speed die op straat te krijgen valt is tegenwoordig dan ook slecht en veel versneden waardoor het amphetamine gehalte (het spul wat je wilt hebben) vaak laag is. Mijn ex vriendin deed het ook niks zij ze hoewel ze toch wel zeker genoeg op had ik denk dat het bovenstaande de enige verklaring is die ik hiervoor kan bedenken.

Ik gebruik dan misschien zelf

Ik gebruik dan misschien zelf speed en ben niet heel verslaafd maar wat je zegt is echt juist wat je niet kent dat mis je toch niet!

Ik moedig je aan! zet hem

Ik moedig je aan! zet hem op!
ik heb een aantal goede vrienden er helemaal kapot van zien gaan (gebruik zelf ook maar heel af en toe)
Zorg dat je er zelf helemaal achter staat
En heb misschien een goede tip voor je:
Haat het. bij elke lijn die je neemt denk je aan de negatieve dingen ervan altijd!
leer het te haten: de vieze smaak, de volgende dag waarop je je verrot voelt.

Misschien moet ik het niet met blowen vergelijken omdat speed erger is

maar ik ben zelf na 5 jaar blowen ermee gestopt en dat heb ik kunnen doen door het te leren haten, door alleen aan de negatieve dingen ervan te denken. En pas wanneer ik het met tegenzin begon te doen stopte ik er pas echt mee je moet op je hersens inspelen en zorgen dat je er een stronthekel aan krijgt

veel succes! Je hebt het niet nodig onthoud dat!

Mijn levensverhaal

Ik snap wat ieders reactie hier.. Sommige zijn er negatief over, sommige positief...
Ikzelf dank God op mijn blote handen en voeten dat er speed op deze wereld is...

Mijn voorgeschiedenis:

Toen ik geboren werd was ik al anders dan andere kinderen, niemand snapte waarom ik zo druk was.. niemand geloofde mijn moeder als ze zei dat ik zo'n ongelofelijk druk kind was en in een burn out zou komen als dit nog langer door zou gaan... totdat ze zelf een avond op me mochten passen... dan hadden ze ineens groot respect voor haar..
Dit veranderde toen ik 4 was en een traumatische ervaring te voortduren kreeg op jonge leeftijd. Ik werd de rust zelve. Ik zei niets maar ondertussen dacht ik alles tegelijk.
Op mijn 10de werd vastgesteld dat ik vroeger ADHD had maar dat het sinds die ervaring omgeslagen was naar ADD. Ik ben absoluut niet dom, mijn IQ is dat van een hoogbegaafde en iedereen vond dat ik zeker naar het gymnasium moest gaan. Ik was alleen zo langzaam als de nate.. als er een proefwerk kwam, was iedereen klaar in een half uur en ik zat er nog 2,5 uur. Dus in plaats van het gymnasium werd het, het VMBO voor de praktijk... Sinds dat ik me kan herinneren kom ik 's ochtends nooit uit mijn bed, letterlijk.. ik had 4 wekkers en sliep er doorheen. Dat kan natuurlijk komen omdat ik ook niet in slaap kwam voor 5 uur 's nachts, hoe laat ik ook naar bed ging.. Dus ADD met slaapstoornis, die niet kan plannen, geen afspraken na kan komen, geen tijdsbesef heeft en gewoon super chaotisch is. (Net als vele andere ADDers heb ik in plaats van 2 actieve gedachtes, 7 actieve gedachtes in mijn hoofd.. elk moment van de dag) Na de slet uitgehangen te hebben en ong alles geprobeerd te hebben, Kwam ik rond mijn 17de bij speed uit.. 1x geprobeerd en het werkte als wondermiddel, geen enkel medicijn (ritalin, concerta) heeft me zo goed geholpen als speed en vanaf die dag ben ik het bewust gaan gebruiken als zelf medicatie. Ik was voor het eerst in mijn leven een normaal functionerend mens met maar 2 gedachtes tegelijk.

Huidige situatie:

Nu 7 jaar later heb ik nog geen dag spijt gehad van die beslissing, ik heb mijn opleiding gehaald, heb een topbaan, een geweldige vrouw en 2 lieve geadopteerde kindjes van 1.5 en 6 maanden. mijn vrouw weet dat ik elke dag speed gebruik en vind het helemaal oke (ze weet hoe ik daarvoor was) en mijn moeder die ik het 3 jaar eerder heb verteld, smeekte me om er nooit meer vanaf te kicken.

Mijn dagindeling..

7 uur gaat de wekker: 1 snelle jelle en 50 mg speed in pilvorm.
7.30 het is ingewerkt, dus kan niet meer blijven liggen en ga me klaarmaken
8.30 naar me werk
9.00 op me werk
13.00 pauze, veel water drinken en lunchen
15.00 nog een pil 50 mg speed
17.00 naar huis
17.30 koken
18.30 de oudste op bed leggen en relaxen
23.00 mijn bed in en slapen

dat is mijn gemiddelde dagindeling zo ongeveer.
In 7 jaar heb ik nog nooit mijn dosis verhoogt, altijd 100mg per dag, 2L water drinken en jezelf soms dwingen om te eten..
Ik heb nog nooit last gehad van echte after effecten.. alleen het moe zijn nadat het fysiek is uitgewerkt blijft maar dat werkt nu in mijn voordeel.
In totaal gebruik ik 3gr per maand dat uitkomt op 15 euro per maand.. (en 1x per 3 maanden pillenhulsjes) als je na gaat dat concerta een stuk minder goed werkt en 87 euro per maand is, schilt het toch..
Ik gebruik ook geen alcohol meer, geen wiet of andere middelen.. oke, oke sigaretten.. en leef gezond.. ik ga elk half jaar naar de dokter om mijn bloeddruk te meten en als het nodig is mijn hart te controleren.. maar tot nu toe zit ik hartstikke goed.
Het enige is dat ik zaterdag 15 uur achter elkaar slaap.. de enige dag dat ik geen medicijnen neem om mijn lichaam wat rust te gunnen.. en dat ik voor de wet illegaal bezig ben.. maar deze nadelen vallen in het niet bij de voordelen.

tips:

-neem alleen als je ervan overtuigd bent dat je een sterke wil hebt.
-Als je denkt dat je meer nodig hebt omdat het effect niet meer zoals eerst was.. gewoon door blijven gaan met je normale portie.. Het is als afvallen, eerst val je veel af, dan komt er weer wat bij of blijf je stil staan maar uiteindelijk val je toch weer af..
het is een kwestie van tijd voor je lichaam zich op de goede manier heeft aangepast..
-probeer het te slikken niet te snuiven.. wellicht duurt het 10 tot 30 minuten langer voor het werkt maar het heeft stuk minder risico's en de after effects zijn ook een stuk minder intens nadat het is uitgewerkt..
-ook al heb je geen honger, dwing jezelf toch om wat te eten, al is het maar een muesli reep, iets met veel calorieen: zo voorkom je dat je te veel reserves verbrand die de down veroorzaken en je krijgt minder snel last van een vreet bui daarna..
-drink het liefst weinig tot geen alcohol in combinatie van speed. Speed droogt je namelijk uit en hoe gek het voor sommige ook klinkt, alcohol droogt je ook uit. Hierdoor kun je uitdroging en overhittings verschijnselen optreden.. sneller dan je denkt.. drink het liefst water.. bovendien voel je toch niet veel van je dronkenschap dus......
-mocht je nou toch out gaan of je ziet een vriend van je out gaan door uitdroging of overhittings verschijnselen, zorg dan dat je een mengsel van een glas water met een zakje zout en een zakje suiker binnen krijgt en wees niet te trots om een ambulance erbij te roepen..

Zo, hoop dat het niet te veel is, op dit soort momenten kan ik nog wel eens doorratelen maar ik hoop dat iemand er wat aan heeft,

m.v.g.

Santie

Heb paar maanden gebruikt.

Heb paar maanden gebruikt. Was heerlijk. Socialer, zelfverzekerder. Zoals boven vermeld moet je wel goed voor jezelf blijven zorgen. Eten, drinken.

Vriend van me bijna aan onderdoor gegaan. Gebruikte ongelofelijke hoeveelheden. Hij is gelukkig op tijd gestopt.

Mvg

Halo

ik heb 5 jaar lang 2 tot 3

ik heb 5 jaar lang 2 tot 3 gram speed per dag gespoten. in het begin een wereld ervaring maar uiteindelijk een hel. ben nu anderhalf jaar gestopt en zou nooit meer terug willen naar die tijd.

Dankje

Ik heb ook wel gebruikt, maar de lol is er zo goed als af, net als wiet!
Beter nu dan volgende week!
Jou reactie komt nu net op zn plek, en zal em gaan onthouden!
NS = No Speed
Thanx

Medicijn speed

Ik weet niet of je dit leest aangezien het al een tijd geleden is dat je hier gepost hebt, maar er is gewoon een legaal medicijn tegen add en ADHD dat eigenlijk gewoon speed is. Normale speed op de illegale markt bevat meestal zowel links draaiende als rechtsdraaiende amfetamine met vaak een hoop versnijdingsmiddelen. Het medicijn dexamfetinesulfaat is alleen rechtsdraaiende afemtamine en is op voorschrift van de dokter verkrijgbaar. Misschien is dit een goed legaal alternatief waar je je ook geen zorgen hoeft te maken over eventuele gevaarlijke andere stoffen die in je speed zitten en je hebt een dosering die altijd identiek is.

drugs van vroeger en drugs van nu speed dus

ja ik zie en merk het grote verschil is als je toen wat nam een klein snuifje knalde het binnen 5 minuten je stond zo strak als een kanon het verschil van nu is dat de speed niet goed is maar een niet zo goede kwaliteid is als vroeger als je dan naar een kein lijntje pakte stond je hoofd in 5 min erg goed

helemaal mee eens. ik ben 21

helemaal mee eens. ik ben 21 ben zelf 5 jaar gestopt nu na aantal jaar dagelijks hevig speed gebruik en blowen etc. maar moet zeggen dat ik nog steeds wel eens gedachten heb van zal ik het nog eens een keer proberen.. meestal zakt deze gedachte snel weg.. maar het wordt laatste tijd wel wat heviger de gedachten.. droom er ook over enzo.. dus ja.. weet ff niet wat te doen.. maar het punt is je kan wel stoppen als je het wilt..

Speed, is verslavend

LOL hoor, speed is één van de verslavend verslavende dingen die ik ken... Lichamelijk niet , maar psychisch .... En het is niet omdat jij er geen last van hebt dat dit voor iedereen zo is, .... Ik ben meer dan 10 jaar verslaafd geest , gebruikte tot ,15 gram per dag, verschillende opvangcentra gedaan , lukte me maar niet om er vanaf te raken , nu, na bijna 14 jaar er vanaf te zijn heb ik er nog dagelijks zin in.... Het is wss iets waar ik zal moeten leren mee leven ...

Speed

Kunnen twee dingen betekenen; of je hebt AHD (kijk naar het medicijn, Ritalin. Ook een vorm van Amfetamine wat voor AHD'ers rust geeft in hun hoofd)
Aan de andere kant met speed kun je ook erg geconcentreerd raken in je hoofd, wat misschien voor jij lijkt, EINDELIJK! -Een beetje orde geschapen of geschept - Een keertje rust in m'n kop (Wat?...Hebbie drugs op?)

hoi , wil je wel even

hoi , wil je wel even waarschuwen dat dat een gevaarlijke combo kan zijn, ad met speed kan seretoninesyndroom veroorzaken,
heb zelf ook een tijd speed bij antypschychotica gebruikt en dat ging prima maar is ook niet helemaal veilig geloof ik.
maar met ad is het geloof ik gevaarlijker,
anyway wilde je even waarschuwen voor als je dat niet wist,
liefs eus

Kon het niet laten te reageren,..

Grappig dat je opmerkt dat speed maar een tijdelijke "oplossing" is als je lijd aan depressie, aangezien je A: daarvoor GEEN drugs moet gebruiken. Je kan er geen enkele depressie mee doen verminderen, sterker nog, de mensen die er heel geestelijk gezond zijn mogen nog blij zijn als ze er geen flinke aan overhouden! maar het opvallendste is voor mij, dat je dit niet aanraad als tijdelijke oplossing, terwijl antidepressiva ook helemaal geen blijvende oplossing is,....Dat ligt dus niet per definitie aan de speed. Ben van mening dat een depressie helemaal niet aan te pakken is met wat voor medicijn of drugs, maar je er juist doorheen moet! Het is er toch voor een reden.dat is mijn ervaring, en het is absoluut moeilijk maar dan kom je er ook goed uit, beter dan daarvoor! Voeding is WEL van belang, en omgeving ook,..iedereen kan er uit komen, als je wil sterk genoeg is...
En ADHD ers en borderliners zijn allemaal de afgelopen jaren explosief gegroeid! Sterker nog,..als ik in mijn vriendenkring kijk, kenissen en familie, dan is die groep nu zo groot, dat "wij" niet meer de vreemde of bijzondere mens zijn, maar de ouderwetse normale burgerlul en aanhang niet meer in het plaatje passen! De wereld veranderd, Mensen passen zich aan, drukke tijd, druk hoofd, ik zie toch veelal de voordelen ervan...groter inlevingsvermogen, meer compassie, sneller denken, ti's niet zo slecht als mij en velen met mij werd en word aangepraat! Er zitten zeker nadelen aan,..door die pieken, waár ik gelukkig veel van heb, zijn er ook de dalen,..maar dat is de wet van de natuur, je levert ergens in,..zon baaldag is dan even een mini depressie, en duurt ook echt een vaste periode.bij mij is dat maar 1a 2 dagen en dat weet ik,..kwestie van uitzitten! Is niet anders,..maar het idee dat je gewoon het gevoelsleven hebt van een vlakke lijn, zonder peuken en dalen,..gewoon neutraal,...DAAR word ik nu naar van,..nee zo is het zoals ik het wil,...love my life,..en drugs gebruik ik al 16 jaar,..af en aan, dan wat meer coke( niet mijn ding), dan weer eens tijdje pilletjes, en dan weer eens aan de speed....maar niet overdrijven, houd je hoofd erbij die heb je nodig. Niet iedereen kan dat....ik gelukkig wel!
Greets Isis

Geen bal aan

Ik heb deze week voor de eerste keer speed genomen. Ik moet zeggen dat ik het maar een waardeloos goedje vind. Je voelt je natuurlijk even chill en iedereen lijkt je vriend te zijn, ook kan je urenlang dansen en gek doen. Maar op een gegeven moment was ik er gewoon klaar mee. Het duurt veel te lang en het gevoel en de toestand waarin je de dag daarna verkeert is het meeste waardeloze na-effect van alle drugs die ik ooit gebruikt heb. Ik heb veel ervaring met met zo'n beetje alle conventionele drugs.
Nee, dan heb ik liever cocaïne. Kun je tenminste gewoon op normale wijze uitrusten en de dag daarna ben je niet zo gaar als een schaar.

Een aantal waarheden als een

Een aantal waarheden als een koe gelezen hier, maar ook wat misverstanden en zelfs ontkenningen, ik ben niet verslaafd... ik ben half verslaafd ????? huh. ik was verslaafd. ook zo een leuke.
En als je echt wilt stoppen dan kan dat, dat kan beter mensen moed in te praten.
Maar correct? verslaafd blijf je, dat `was`je niet, je geeft er niet meer aan toe, wel elke dag trek, dus verslaafd, af en toe trek, verslaafd. en de mensen die niet van een verslaving afkomen, willen het dus niet hard genoeg ? zijn zwak.....
Ik ben zelf verslaafd... aan alles wat ik maar kon krijgen, het gaat nu goed met me.
Mensen enige punt wat ik wil maken is dat een verslaving, welk middel dan ook, een verschrikkelijke ziekte is, stel je hebt 2 mensen die hetzelfde alcohol gebruik hebben, de 1 weet net niet op tijd op te staan en komt in de problemen of op straat te staan, de ander lukt dat wel, op het tandvlees, maar hij functioneerd sociaal gezien, en die krijgt op de vele wekelijkse zuipfeestjes dan ook nog te horen, die gozer kan tanken joh etc. wie is er hier dan verslaafd, degene die niet meer functioneerd of allebei.
ik heb jaren gevochten en veel opnames gehad, en veel van dit soort termen en voorbeelden gehoord.
kijk iedereen mag geloven wat ie wil en dat wil ik niet afnemen, maar een verslavingsproblematiek is zo een uiterst complex verhaal, en de ook vaak gehoorde termen van dit middel is verslavender dan de ander, onzin, bij elk individu met bv verslavingsaanleg worden verschillende beloningsknopjes ingedrukt, druk je per ongeluk op de juiste, zit je met een probleem. Ik maak altijd gekscherend de opmerking± als je elke dag om 5 minuten voor 8 7 bananen tegen de deur stukgooit, en je stopt daar na een paar jaar mee, liggen de meeste mensen een paar nachtjes wakker, iemand met bv een genetische aanleg of psychische problemen, gaan er dan snacht stiekum uit op zoek naar een goede nachtwinkel, met het liefst de juiste soort bananen.
veel succes.

Mijn ervaring

Ik word er meer relax van dan opgewekt. Gebruikte ook maar een lage dosering elke keer. Alleen om het hongergevoel wat te onderdrukken. Dat werkt perfect. Ben er vorig jaar vele kilo's mee afgevallen, van 125 naar 85kg. Daarna was het zakje speed leeg en heb sinds niks meer besteld.

Maar goed..
Het eerste uur geeft het voor mij een heel klein oppeppertje en als je vervolgens in de tuin gaat zitten met bijv. een glas water (wat ik normaal helemaal niet lust) kun je al erg genieten van het uitzicht. Je zit lekker, kijkt wat om je heen en je denkt bij jezelf.. Hehh lekker relax wat is het leven toch mooi op dit moment. Na een uurtje of 2 ben ik wat duf. Ga vervolgens op de bank liggen, sluit m'n ogen maar het is onmogelijk om in slaap te vallen. Ik kan over alles helder nadenken en de tijd vliegt voorbij zonder ook maar 1 seconde in slaap te vallen.

Op een gegeven moment voel ik dat het aan het uitwerken is. Heb nooit last van een kater en sta de ochtend er na erg fris en uitgeslapen op.

Heb één keer een hogere dosering geprobeerd maar dat vond ik helemaal niks. Heb de hele nacht wakker gelegen dus dat nooit meer. Gewoon als ondersteunend middel om wat kilo's te verliezen PERFECT.